New Music

In première: Black Leather Jacket komt straight to the point met de clip voor Intoxicated


11 maart 2020

Waarom altijd maar eindeloos blijven polijsten als je ook gewoon gas kunt geven? De heren van Black Leather Jacket snappen dit als geen ander. De garagerock-formatie uit Antwerpen weet er met rauwe en korte nummers flink in te rammen. Village People was vorig jaar al een klein succes, maar nu is de single Intoxicated aan de beurt om in beeld vereeuwigd te worden.

Het nieuwe nummer gaat volgens de band over losgaan. Mensen die na een lange week klaar zijn met alle wekelijkse verplichtingen en “even de stress van een werkweek laten vallen en een middelvinger naar alles geven.” Iets waar menig mens met een negen-tot-vijf-baan zich wel in kan vinden.

Voor de clip deed de band beroep op de kunsten van zanger Alexander als grafisch vormgever. Voor het script, tja, dat was er eigenlijk niet: “We hadden niet echt een draaiboek. We hebben gewoon een zwarte backdrop opgehangen en een lamp neergezet. Vervolgens wat zitten playbacken over het nummer, om achteraf de beste stukken te monteren.” Een vrij simpele maar effectieve aanpak die een clip oplevert die past bij de plaat. Simpel, snel, maar doeltreffend.

Na een succesvol 2019 waarin de band veel zendtijd kreeg op Studio Brussel en 3FM, een uitverkochte release show in Trix en een deal met boeker Hot Topic, zet Black Leather Jacket het vizier nu op 2020 met enkele mooie festivals in het verschiet. Black Leather Jacket zal te bewonderen zijn op onder meer Ik Zie U Graag, Sniester, Conincx Pop, Big Rivers en Zwarte Cross.

Maar dat is nog niet alles, want Black Leather Jacket speelt op 20 maart tijdens onze The Daily Indie Presents-avond in Tilburg als support van The Snuts in Hall Of Fame. Ben je lid van ons? Dan kun je naar deze show toe!