New Music

In première: Black Leather Jacket is Ty Segall met Vlaamse tongval op nieuwe single Village People


18 januari 2019

De klassieker binnen de rock-‘n-roll-clichés? Het is niet binnen je zonnebril op je neus houden of coke snuiven van de make-upspiegel. Nee, het zwarte leren jack, dat gaat boven alles. Het Antwerpse drietal vernoemde zich ernaar en maakt met overstuurde gitaren, pompende baslijnen en explosieve drums duidelijk waarom.

Nieuwe single Village People valt bovendien op door zijn eigenzinnigheid. Hier niet de platte bluesrock die we zo goed kennen van Black Box Revelation of The Sore Losers, maar garagerock met internationale allure. Alsof Ty Segall ineens een Vlaamse tongval heeft of Black Sabbath herboren is in België.

Heel ingewikkeld is het allemaal niet, en dat is eigenlijk alleen maar goed. Black Leather Jacket is simpelweg het geluid van drie twintigers die zich hebben verschanst in de studio. Een paar druppels goedkoop bier, een vleugje jonge mannenzweet en stiekem een traantje in de ketel: het resultaat moet dit voorjaar verschijnen in de vorm van een debuutalbum dat klinkt als een caravan die stuitert op een Vlaamse snelweg.