New Music

Lala Lala en WHY’s Siren 042 is de forenzenhit van een sombere voorstad


17 januari 2019

Het is het licht dat alles grauw maakt, de gezichten, de jassen, het perron. Het is somber en de mensen zijn grauw. De vrouw met fiets, de jongen met oordopjes en hipster-potkapsel.

Het regent niet, het is nog geen nacht, het hangt zo half en half tegen de schemer aan. Aantekeningen maken op een laptop, oncomfortabel op schoot, in de verwarmde hal van een station tussen Dordrecht en Geldermalsen, 17:14.

De forenzen gaan naar huis.

Een sombere galm van WHY?’s Yoni Wolf komt van heel ver weg, klinkt als ‘I’m coming home‘, maar schijnt ‘Don’t call it off’ te zijn. Lillie West, 24, frontvrouw van Lala Lala, verontschuldigt zich voor van alles en nog wat, begeleid door een tot droomstaat vertraagde beat. Ze zingt verkouden, een teveel aan hoestsiroop. De beat valt nog één laatste keer, ergens tegen de verre achterwand mauwt een kat. Mauw, de huiskat roept. Mauw, de dag is klaar. Siren 042 is de vreemd hitgevoelige soundtrack waarmee het lusteloze volk op maandag op huis aan gaat. De soundtrack die op maandagmiddag in alle oordopjes, door alle telefoons, alle perronspeakers klinkt.

In de videoclip rennen Yoni Wolf en Lillie West vertraagd de sombere voorstad uit, het bos in, het bos uit, de sombere voorstad in. De tweeënveertigste sirene in een reeks van oneindig.