New Music

TDI Radar: Brad Stank is de vader van sexistentiële bedroompop


11 maart 2020

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een band die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag stellen we je voor aan Brad Stank. Deze man heeft niet alleen een album gedropt vol sexy en existentiële nummers, hij heeft ook nog eens zijn eigen merk vloeitjes.

Wie is Brad Stank?
Het verhaal van Bradley Mullins begint in Chesterfield, de plek die hij maar al te graag achter zich liet om muziek te gaan studeren in Liverpool. Hij gooide vervolgens wat zelfgemaakte nummers op Soundcloud onder zijn alter ego: Brad Stank. Hij was niet van plan om daar zijn grote artiestennaam van te maken, maar ondertussen was zijn muziek online al opgeblazen. Nu maakt hij dus, nog steeds als Brad Stank, iets wat hij zelf ‘sexistentiële pop’ noemt. Zijn debuutplaat Eternal Slowdown, die in 2018 uitkwam, herinnert ons eraan om het rustig aan te doen en de tijd te nemen. Het is een herinnering aan het feit dat het niet nodig is om je seksuele verlangens te onderdrukken. En de grootste les die we uit Brad zijn muziek kunnen halen: het leven is te kort om slechte wiet te roken.

Voor fans van:
Gus Dapperton, Her’s en Mild High Club.

Fun Fact:
Geruchten zeggen dat er ondertussen heuse ‘Stank’s Dank Rolling Papers‘ te vinden zijn. De foto’s zeggen hetzelfde:

Voor je playlist:
Brad zijn nieuwste single Kinky Visitations is sexistentialisme op het hoogste niveau. Als zijn trage elektrische gitaar door mijn kamer schalt weet ik niet of ik diep moet gaan filosoferen over mijn leven, een paar grote hijsen moet nemen of mijn scharrel op moet bellen. Gelukkig kan het ook alledrie tegelijkertijd en ik geloof dat dat precies de vibe is die Brad Stank voor ogen heeft.

Voor je agenda:
Heb je Brad Stank gemist op Grasnapolsky afgelopen weekend? Op 2 mei staat hij op Live at Leeds festival in de UK!