Live

London Calling: The Daily Indie Route (03/11)


27 oktober 2012

Na een enerverende vrijdagvoorbeschouwing waar we zelf al behoorlijk enthousiast van werden, is het tijd om door te gaan naar de zaterdag. Daar hoeven we helemaal niet treurig over te zijn, want er staan hoop leuke bands op het programma. Wij hebben onze favorieten van 3 november even voor je op een rijtje gezet hieronder.

Voor het overzicht, hier nog even het tijdschema


De tweede en laatste dag!
Deze dag begint voor ons al erg vroeg, want we willen de jonge honden van Peace wel eens graag aan het werk zien. Getekend bij Columbia en met een fijne EP op zak, zijn we benieuwd hoeveel toekomstige waarde deze band heeft. Van hun ‘Delicious EP’ hebben we het dansbare Bloodshake gekozen, om 18.30 te zien op de London Calling zaterdag.
Binnen vijf minuten moet er dan omgebouwd zijn voor de band Opossom. En die Nieuw-Zeelanders willen we ook wel graag zien, dus we kunnen lekker blijven staan. Het is dansbare en vrolijk muziek, die iets pakkends en tropisch in zich heeft. De band speelt een half uurtje en dat is waarschijnlijk ook een perfecte tijd om te ontdekken of de band ook meer dan alleen ‘leuk’ is.
Oeeee, daarna, om 19.30 in de Grote Zaal. Potverdikkie, dat wordt me wat: Savages! Een uit geheel vrouwen bestaande band die rauwe en bijtende post-punk maakt. Misschien is Savages ook wel dé band van ’t moment. The talk of the town. Zeker na hun optreden bij Jools Holland kwam de naam Savages ineens overal voorbij. Niet geheel verwonderlijk ook. Holy fuck zeg, wat een energie.
Voor een stukje rust schakelen we direct weer naar terug naar de Bovenzaal voor mooie en gedragen muziek van Exitmusic. Hieronder hebben we ’t prachtige The Modern Age uitgekozen, als je nog wat meer voorwerk wilt doen of gewoon een mooie cd voor in het weekend wilt luisteren, check ‘m dan hier op Spotify.
Nemen we daarna zelf even een korte pauze om vervolgens door te gaan naar Wild Nothing. Dat zijn niet alleen London Calling favorieten, dat zijn überhaupt favorieten van ons. De dromerige muziek op de tweede plaat ‘Nocturne’ is op elk vlak gegroeid sinds de eerste plaat ‘Gemini’, die al verdomd fijn was. maar Wild Nothing is nu echt dreampop van de hoogste klasse. Om 22.00 gaan we in de Grote Zaal lekker wegdromen en ons mee laten nemen naar de prachtige en nostalgische werelden van Wild Nothing’s geestesvader Jack Tatum.
De langste set van het weekend wordt gespeeld door The Walkmen, die ruim anderhalf uur spelen. Dat zijn natuurlijk niet bepaald broekies meer, maar goed, het is wel een voortreffelijke band natuurlijk. Op het nieuwe bandjes-gebied zijn we vooral nieuwsgierig naar de band die daar direct na speelt: Melody’s Echo Chamber. Van de week schrijven we al een stukje over die nieuwe plaat. Naja, lees dat en dan zien we elkaar rond 0.30 in de Bovenzaal.
Dan gaan we helaas alweer richting het einde van London Calling 2012. Maar niet voordat we weer zo’n dikke indie-band te zien krijgen in de Grote Zaal: Chromatics. Veelbesproken en geprezen om de laatste plaat ‘Kill For Love’. En terecht, want de stemmige pop-noir van de synthpop-band uit Portland is heerlijk en het is een band die al meer dan tien jaar met elkaar speelt en weten wat ze doen. Live zal dat ook ongetwijfeld tot een mooi en strak optreden gaan leiden.
Daarna rest ons alleen nog het dansen op verschillende dj’s, bier drinken en terugkijken op een mooi festival. Dan vraag je je waarschijnlijk alleen nog af waar je kaartjes kan kopen: dat kan hier!