Live

London Calling: The Daily Indie Route (02/11)


26 oktober 2012

London Calling 2012. Als je je nog afvraagt waar volgende week het feestje is, dan kunnen we je vertellen dat het feestje in Paradiso is. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 november is er weer een mooie line-up bij elkaar geprogrammeerd, waarvan we hieronder de hoogtepunten van The Daily Indie op een rijtje zetten. Tijdens het maken van dit overzicht kwamen we erachter dat we eigenlijk alles wel heel graag een keer live willen zien.

Dan nog even voor het overzicht: het tijdschema


Te beginnen bij de vrijdag!

In de bovenzaal beginnen we om 19.00 met TOPS. Een leuke indie-band uit Montréal die zich daar begeeft in het levendige ‘DIY art pop scene’. Samen met artiesten als Claire Boucher (Grimes), die de band laatst “a bunch of weirdos” noemde, maar wel “in the most affectionate way possible”. Dat schijnt in Montréal een compliment te zijn overigens. Maar het is belangrijker wat jij al lezer/luisteraar er van vindt, dus daarvoor hebben we ‘Turn Your Love Around’ hieronder neergezet. Daar hoor je ook gelijk dat de band wat wegheeft van Fleetwood Mac, maar ook zeker veel van Ariel Pink’s Haunted Graffiti (de light-versie dan). Een interessante combinatie!
Daarna gelijk door naar de Grote Zaal voor één van onze favorieten van het weekend: Hooded Fang! Man, wat hebben die Canadezen me een toffe plaat gemaakt met Tosta Mista (luister hem alsjeblieft, it’s for your own good). Uptempo garagerock, met lekker valse gitaren, goede riffs en een rammelende, maar donders strakke show. Wat wil je nog meer? 19.30. We zien je daar!
Het volgende wat ons erg in de smaak valt is The Joy Formidable. Luister maar eens naar het liedje Austere hieronder. Da’s toch gaaf ofnie?! Deze driekoppige band uit Wales zal om 22.00 haar set beginnen in de Grote Zaal. Debuutalbum The Big Roar is alweer uit 2010, maar er staat in januari 2013 een nieuw album gepland. Daar zullen we waarschijnlijk dus wel iets van gaan horen vrijdag.
Daarna is het rennen om één van onze favoriete, nieuwe bandjes te zien spelen in de Bovenzaal rond 22.30. Temples is de dienstdoende band en zij zitten precies in die sixties/psychedelica-stroming die op ’t moment zo ontzettend populair is. In juli kwamen ze toevallig al tegen, dus we waren blij verrast dat de band ineens op London Calling zou spelen. Zodat we ze een keer live kunnen zien en dat de Londenaren zich hier een keer kunnen presenteren aan ’t Nederlandse publiek. We hebben ’t vermoeden dat het London Calling publiek het goed gaat trekken. Afijn, we kunnen er kort of lang over lullen: het is gewoon bloedmooi muziek.
Daarna: Cloud Nothings. Grote zaal om 23.15. Moeten we daar nog iets aan toevoegen? Ik heb geen idee. De laatste plaat ‘Attack On Memory‘ is ongeloof lekker en live staat ’t als een huis. Wegens een matig geluid op Lowlands was ’t optreden daar iets minder, maar van dat probleem heb je in Paradiso niet zo vaak last gelukkig. Voorspelling: crowdsurfend van het het podium naar de bar, en weer terug.
Next up, we zitten nu echt in een soort stroomversnelling van bands die we graag een keer live in actie willen zien. Gross Magic speelt direct hierna om 0.00 in de Bovenzaal. We kennen deze band eigenlijk voornamelijk van het onderstaand nummer en van YesterdaysWe zijn benieuwd wat de band allemaal nog meer in petto heeft. Dat houdt ’t spannend.
Daarna, ik denk toch wel, de headliner van de vrijdag. Twin Shadow. De besnorde indie-god komt rond 0.30 even laten zien hoe je een goede indie-set neerzet. We hebben ‘m nog nooit eerder live gezien, maar dat is wel iets waar we al een tijdje naar uitkijken. Voor meer muziek van George Lewis Jr. (z’n echte naam) verwijzen we je door naar Spotify.
Is het na Twin Shadow al afgelopen? Zeker niet, daarna wurmen we ons namelijk door naar de Bovenzaal voor Aluna en George van AlunaGeorge. Een Londens duo dat al een tijde goed bezig is, maar zich zeker even flink op de kaart heeft gezet met het onderstaande nummer Your Drums, Your Love. Electro-soul van hoge klasse.
Daarna rest ons alleen nog te dansen op Kill All Hipsters en da’s altijd leuk. Dan vraag je je waarschijnlijk nog af waar je kaartjes kan kopen: dat kan hier!