New Music

Friday Release Day van 22 januari met Teddy’s Hit, Still Corners, Rhye, Kiwi Jr., Kwartet Niek Hilkmann en Yung


22 januari 2021

Bijzonder mooi rijtje met nieuwe albums deze vrijdag. Dat is goed nieuws met een avondklok in aantocht, lekker plaatjes luisteren de komende weken: prima.

Eerst zoomen we even in op de releases van vandaag, met onder meer drie platen van Nederlandse bodem. De pseudo-psychedelische indiepoppers uit Amsterdam die na een paar jaar teasen eindelijk met een schitterend debuutalbum komen. Dat uit wordt gegeven door het fijnproeverslabel van Tim Knol, overigens. De vriendjes van Astronaut hebben een nieuwe EP genaamd Nu Of Nooit. Een andere parel komt uit Rotterdam en is van de hand van Kwartet Niek Hilkmann, met (oud-)leden van Lewsberg en Rats On Rafts. Albums die je ook zeker op je to-do-lijst moet zetten zijn die van Rhye, de nieuwe SubPop-sensatie Kiwi Jr., het altijd prachtige Still Corners en de Deense humeurige postpunk van Yung die urgenter dan ooit klinkt.

Als je dat allemaal beluisterd hebt, kun je nog even goed gaan zitten voor alle interessante, nieuwe tracks die deze week verschenen zijn. We lijken aan de vooravond te staan van een gigantische release-periode dit voorjaar. Tussen de nieuwe singles vinden we onder meer werk van Balthazar, Hand Habits, Leyya, Flesh Panthers, Bunny Hoova, Goldkimono, Sorority, Blood Wizard, Tamar Aphek, Melenas, Indigo Sparke, WHYBE, Anna Leone, Yard Act, Delilah Holiday, Cool Sounds, Ross From Friends, Fruit Bats en Psychedelic Porn Crumpets.

Altijd op de hoogte zijn? Houd dan onze Spotify–playlist en onze pagina vol Album Releases en New Music in de gaten.Rhye – Home

Teddy’s Hit – Painters

Yung – Ongoing Dispute

Kiwi Jr. – Cooler Returns

Astronaut – Nu of Nooit EP1

Still Corners – The Last Exit

Kwartet Niek Hilkmann – Teken Aan De Wand

Widowspeak – Honeychurch EP


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Banner-Magazine-25-660x246.png