New Music

In première: Yung trekt een naargeestig potje doempostpunk open op nieuwe single/video Nostalgia


26 april 2017

Door dit soort artikelen voelen we ons steeds minder ‘yung’. Het is namelijk alweer bijna drie jaar geleden dat we de band interviewden voor zijn show op Incubate en nadat we vorig jaar een paar (allejezus vette) livesongs filmden tijdens een gestoord Geertruida-feestje. En kleintjes worden groot, dat hoor en zie je maar weer aan de nieuwe single Nostalgia van Yung

De Deense postpunkvrienden uit Aarhus brengen op 17 mei een zelfgetitelde 7″-inch uit via Geertruida, met Nostalgia als B-kant. De band heeft er ook direct een naargeestige en bijzonder intrigerende video bij laten schieten door Isabelle Creutsberg. Opblaaspoppen worden hardhandig in elkaar geknuppeld, paspoppen worden liefkozend bemind, een overspannen vrouw heeft het zwaar in bad en mensen met maskers doen gekke bewegingen op willekeurige plekken. De band zegt er het volgende over: “De video is geïnspireerd op een combinatie van duistere teksten en dromerige melodieën die in het nummer zitten. We wilden fracties van verschillende herinneringen in beeld brengen waar je liever niet aan herinnerd wordt.”

Nostalgia
Klinkt vrij vaag, is het misschien ook, maar het past ontzettend goed bij de prettig wiegende doemsferen op Nostalgia. De hoge koortjes gaan samen met de walserige basloopjes en vrij ademende gitaarakkoordjes. Afijn, check vooral ook zelf even lekker die clip en ga de band live zien op 17 mei. Dan speelt Yung in de Amsterdam OT301, met support van TV Wonder en PILL.