New Music

In première: neem een Bus Naar Zee met de gloednieuwe video van Astronaut


11 april 2018

Vandaag laten we de spiksplinternieuwe video van Astronaut in première gaan, een van onze favoriete nieuwe bands van eigen grondgebied. De band heeft bij de single Bus Naar Zee eigenhandig een clip geschoten, aan ons de taak om je daar eens wat meer over te vertellen. 

Meer nummers van Astronaut kun je na het checken van de nieuwe clip op Spotify luisteren. Liedjes die liefhebbers van Lucky Fonz III, Figgie en Roosbeef ongelooflijk veel plezier zullen doen. De nieuwe single van de band is niet hetzelfde, maar wel even prettig. De zwoele gitaren, poëtische teksten, een fuzzy solo en kabbelende achtergrondzang.

Wie en wat er precies schuilgaat achter Astronaut? Dat wilden wij ook weleens weten en daarom spraken we erover met frontman Pelle Bast.

Waar gaat deze single over voor jou?
“Op onconventionele wijze symboliseert de EP een liefdesrelatie van begin tot eind. Met het uitkomen van de single Bus Naar Zee wordt het verhaal eigenlijk van achter naar voor afgespeeld. Hoewel ik vaak liedjes schrijf over de dingen die ik om mij heen zie of meemaak, ben ik bij Bus Naar Zee volledig in een fantasiewereld gedoken waarin ik mij heb ingeleefd in een man die, na een abrupt gestopte relatie, herinneringen ophaalt over zijn huwelijksaanzoek destijds.”

Kun je ons wat meer achtergrond bij de single Bus Naar Zee geven?
“Het nummer is volledig in eigen beheer opgenomen op een prachtig huis in de uiterwaarden van mijn geboortestad Zutphen. Van drummen heb ik weinig kaas gegeten dus dat gedeelte heeft Killian Kayser gelukkig voor zijn rekening genomen. Om het uiteindelijk een echte professionele productie te maken is Bus Naar Zee vervolgens gemixt in samenwerking met Tijmen van Wageningen van Basement Studio.”

Hoe is de videoclip tot stand gekomen?
“Omdat ik videoclips maken veel te leuk vind om uit handen te geven, ben ik op een dag in de bus gestapt naar Bloemendaal aan zee. Gewapend met de iPhone van mijn huisgenoot en een zoomlens ben ik toen naar het strand gegaan om de videoclip te schieten. Zie hier het resultaat.”

En wat zijn de plannen voor de komende tijd?
“Op 7 juni spelen we in Simplon Groningen samen met nederpop band De Messen. Verder kun je onze Facebook-pagina in de gaten houden, er zou binnenkort zomaar een leuk feestje voor onze EP in kunnen zitten. We kunnen ook nog door naar de finale van de Grote Prijs, je kunt hier op ons stemmen!”