New Music

In première: Carried Away van Lewsberg, over hoe verfrissend het kan zijn om ergens niet te zijn


10 april 2018

Alle geruchten zijn waar, het heeft geen zin meer om te ontkennen. Je hebt ons te pakken… The Daily Indie is inderdaad fan van Lewsberg en daarom extra blij dat we vandaag de nieuwe single Carried Away in première kunnen brengen. Het liedje komt op het zelfgetitelde debuutalbum te staan, dat deze vrijdag al verschijnt.

Zo schreven we afgelopen zondag nog over de vorige single Terrible van de Rotterdammers: “Iedere gitaarlijn is tegendraads en iedere existentialistische tekst combineert Britse humor met Rotjeknorse keelklanken.” Carried Away laat een andere kant van de band horen, een slepend en hypnotiserend relaas waar twee zanglijnen door elkaar heen meanderen. Mocht je het verhaal op de voet willen volgen, de band heeft een mooie lyricvideo gemaakt waarin ze naast elkaar worden gezet.

Toch stelden we frontman Arie van Vliet nog een aantal vragen over de single en vroegen we hem naar de plannen van de band voor de komende tijd.

Hoi Arie! Waar gaat deze nieuwe single over?
“Carried Away gaat over hoe verfrissend het soms kan zijn om ergens niet bij te zijn. Voor jezelf, maar ook voor de mensen die er wel bij zijn.”

Wat zijn nu de plannen de komende tijd?
“Vrijdag komt de plaat uit. Daarna de nodige optredens, waaronder Motel Mozaïque op vrijdag 20 april, dat onze officiële albumpresentatie is. Begin mei gaan we voor een paar shows naar het Verenigd Koninkrijk, waar we onder meer een optreden op Liverpool Sound City spelen. Een greep uit de optredens daarna: 7 mei voorprogramma voor Ought in Paradiso Noord, 15 juli Valkhof Festival en 11 augustus Haldern Pop Festival in Duitsland.”

Morgenavond speelt de band met Pip Blom in Merleyn, Nijmegen. Voor meer info: check de website van de band.