Live

Football FC, DROOL, Stranges Cages, The Slaughter House Band en De Likt komen Don’t Tell Mummy doormidden scheuren (P60, 15 november)


18 oktober 2019

Don’t Tell Mummy
Vrijdag 15 november

November wordt prettig door midden gescheurd in Amstelveen tijdens het gloednieuwe festival Don’t Tell Mummy. Vanuit P60 georganiseerd en bedoeld als een springplank voor UK-acts om Nederland in te schieten, aan de hand van gevestigde acts uit eigen land.

In dit artikel gaan we eens kijken wat er allemaal op die schoenlepel ons land in wordt gegleden. Daar zitten een paar bands bij die in Engeland flink beginnen te piepen op de radar en je als aller-allereerste kunt zien in P60. We lopen langs alle acts (behalve de surprise-act, die moet nog komen! Spoiler: dat is Iguana Death Cult), zodat je goed voorbereid richting Amstelveen kunt gaan.


Zo komen 15 november de spunkers van Football FC uit Engeland gereden. Pas kort bezig en nu al houden ze de gemoederen bezig van hippe blogs in eigen land. Er is namelijk vrijwel niets bekend over de band en dat houden de muzikanten uit Bristol (kennelijk) graag zo. De band tekende wel bij Permanent Creeps Records, bracht drie singles uit en heeft verder ook niet zoveel nodig om te overtuigen. Zeker niet voor fans van Eagulls en Protomartyr. Kijk maar!


The Slaughter House Band heeft zelfs nóg minder uitgebracht, want die band werd met één single al op Don’t Tell Mummy gezet. Met onderstaande livesessie laat de band in ieder geval even duidelijk horen én zien waarom. Op socials ziet het er allemaal uit als een lekker zootje ongeregeld en dat kan nog weleens een vuige show worden in Amstelveen. Zelf omschrijft de band het als: ‘Marry the snarl and madness of Iggy Pop to the intricate songwriting and arranging of Lou Reed and you get garage rock at its finest.

Nog meer weten over de band? Lees dan hier onze feature over de band in onze TDI Radar-rubriek!


Misschien een idee om te carpoolen voor The Slaughter House Band en Strange Cages, want beide bands maken de oversteek vanuit hippe-bandjes-stad Brighton. Met supportshows voor King Gizzard & The Lizard Wizard, IDLES, Night Beats en YAK, heeft de band de nodige kilometers in het lijf zitten. Met die laatste band is Stange Cages goed te vergelijken: snotty psychedelica, ingesmeerd met een vette laag Cramps-rock-‘n-roll en tegelijkertijd een soort snelle woestijnrock. En dan ook nog krautrock, postpunk en, nou ja, luister hieronder maar de video die we voor je uit hebben gekozen.


Geen onbekenden voor ons, zijn de heren van Make Out Molly. Alweer twee jaar geleden brachten we de allereerste single van de band in première, waarover we schreven: ‘Onder het motto Lick a finger, do the dance and stop believing in romance gaat Make Out Molly de wereld veroveren. De muziek is rauw, hard en een prima combinatie tussen garage, surf en een flinke dot hardrock.’ Nieuwsgierig? Check hieronder MDMYAY: epileptisch lekker!


Black Sabbath, Pixies en Arctic Monkeys in je platenkast staan? Dan moet je de neo-grungers van DROOL even omcirkelen als je naar Don’t Tell Mummy gaat. Via-via kwam de band bij elkaar na een oproep van zanger Joey Rogers: hij had wat liedjes gemaakt en zocht mensen om het mee te spelen. Zo simpel kan het soms zijn en zo kwamen vier verschillende werelden ineens bij elkaar en zag DROOL begin 2018 het levenslicht. Met twee singles op zak, waarvan Fun al ruim 200.000 keer op Spotify gestreamd is, gaan we 15 november horen wat de band verder allemaal in huis heeft.


Credit: Niek Hage

Voor de klapper van de avond wordt De Likt naar Amstelveen gereden. Het Rotterdamse sloopbedrijf komt met alle futuristische punk- en funkhits een show geven waar je niet zonder kleerscheuren vanaf komt. Met honderden shows in praktisch elke zaal en op elk festival dat er in Nederland bestaat, gaat ook P60 voor de bijl op 15 november. Kijk hier nog eens hoe het er ongeveer aan toegaat bij een De Likt-show.WEBSITE P60 | FACEBOOK-EVENT | TICKETS