New Music

In première: de trippy partyvibes van het spiksplinternieuwe Utrechtse garageduo Make Out Molly


25 juli 2017

Als er bij Make out Molly nog niet direct een belletje gaat rinkelen is dat helemaal niet erg. Deze band is namelijk gloednieuw en bij ons gaat dan ook de allereerste single in première. MDMYAY heet ‘ie, klinkt als een klok en de clip is epileptisch lekker.

Onder het motto Lick a finger, do the dance and stop believing in romance gaat Make Out Molly de wereld veroveren. De muziek is rauw, hard en een prima combinatie tussen garage, surf en een flinke dot hardrock. Nieuwsgierig? Wacht nog even, want wij hebben het duo voor je aan de tand gevoeld.

Voor iedereen die jullie nog niet kent, wie is Make out Molly precies jongens?
“Wij zijn Rens de Vries en Koen Fris uit Haarlem en Utrecht, alle twee 22 jaar en samen vormen wij Make Out Molly.”

Vanwaar deze nieuwe band?
“Rens kwam dronken met het idee voor een band waar we alle vrijheid in konden hebben. Zeg maar dat alles kan en alles mag, geen taboes. Zoals wij dachten dat vroeger elke band begon. Geen plan, gewoon beginnen en kijken hoe ver we komen. We willen een beetje die rock-‘n-roll-vibe hoog in het vaandel houden.”

Kunnen jullie ons wat meer vertellen over deze eerste single MDMYAY? Hoe die tot stand kwam, waar het over ging?
“Elk nummer begint bij ons eigenlijk met veel bier drinken en veel muziek maken tot er een ruggengraat is ontstaan voor een nummer. Met de formule in het achterhoofd dat we geen enkel nummer langer dan drie minuten willen maken. De single MDMYAY gaat over de drugscultuur die wij veel om ons heen zien. Het is eigenlijk een avontuur wat je op één avond meemaakt met een bepaalde substantie die uit de titel wel duidelijk is. Op zo’n avond gebeuren er dingen waar je eigenlijk geen grip op hebt.”

Wat is het idee achter de video en met wie hebben jullie ‘m gemaakt?
“De video hebben we zelf geschoten en we probeerde daarmee de grimmig duisteren partysfeer mee uit te beelden. Er zit geen verhaal in, maar de algehele vibe wilden we vastleggen van zo’n avond.”

Wat zijn de plannen voor Make out Molly de komende tijd?
“De plannen voor de toekomst zijn om door Nederland te gaan en mensen aan het dansen te krijgen. En gewoon lekker te knallen.”

Helder! Meer over Make out Molly vind je hier, voor nu: check MDMYAY hieronder.