New Music

Bombay Bicycle Club herrijst uit het puin met Eat, Sleep, Wake (Nothing But You)


9 september 2019

Het moet wel een grootse comeback zijn, als je ervoor kiest drie jaar na je afscheidstour weer opnieuw muziek uit te brengen. Bombay Bicycle Club hing in 2016 voorgoed de instrumenten aan de wilgen, maar heeft zich tot verbazing van iedere indie-liefhebber weer herenigd.

De single Eat, Sleep, Wake (Nothing But You) is gelukkig precies wat we van de vierkoppige Engelse band kunnen verwachten: catchy, melodieus en een spannende traktatie van verschillende instrumenten die geruisloos in elkaar overvloeien.

Zoals de videoclip aankondigt, liet de break van de band onze wereld in puin achter. Zonder de muziek van Bombay Bicycle Club, stortte heel het Verenigd Koninkrijk in. Nu is het natuurlijk makkelijk een parallel te trekken naar het momentele drama dat Brexit heet, want zo donker is de videoclip die bij de single hoort. Van het gezellige, vrolijke bandje dat knallers als Luna en Shuffle uitbracht lijkt nu weinig over te zijn. Dit zijn serieuze mannen die serieuze muziek maken. Al is het puin dan wel weer ironisch bedoeld. Misschien is er dan toch niet zo veel veranderd, na al die jaren zonder Bombay Bicycle Club.

Het is natuurlijk een prachtig cliché: opgegroeide muzikanten die nu volwassen muziek uitbrengen. Toch is het bij Bombay Bicyle Club niet flauw, of Overdone. De magie is er zeker nog (of weer) en na een paar luisterbeurten is Eat, Sleep, Wake (Nothing But You) misschien wel de beste single tot nu toe.

Bombay Bicycle Club brengt op 17 januari 2020 zijn nieuwe album uit, getiteld Everything Else Has Gone Wrong.