New Music

De oude ziel van Aidan and the Wild vindt rust op nieuwe EP Homegrown


10 september 2019

Dat er uit Eindhoven niet alleen Dutch Design en hoogtechnologische snufjes komen, is inmiddels wel duidelijk. In deze Brabantse stad is namelijk meer dan voldoende ruimte voor muziek, zoals de nummers van Aidan & The Wild.

Deze fraai besnorde verschijning heeft het maken van folky liedjes met een hoog contemplatief gehalte tot zijn ambacht verheven. Onlangs presenteerde hij op zijn eigen thuispodium, het Rozenknopje zijn nieuweling: Homegrown.

Er staat weliswaar Aidan & The Wild op de hoes, maar het leeuwendeel van deze EP kwam solistisch tot stand. Thuis zette Diederik van den Brandt – hij is Aidan – een studio op en daar knutselde en boetseerde hij eindeloos en zonder enige vorm van druk aan de nummers. “Ik heb het over een andere boeg gegooid en ben bij wijze van experiment begonnen een thuisstudio in te richten en hierin zelf op te nemen. Dit beviel zo goed dat ik besloot de tijd te nemen om dit écht goed te doen en vijf van de zes songs er staan al helemaal op! Voor deze EP wilde ik alles zelf doen, om te kijken wat er gebeurt als ik mijn verbeelding de vrije loop laat gaan zonder invloed van anderen. Dat ik het afgelopen jaar ben begonnen met het spelen van pedal- en lapsteel, geeft ook een extra dimensie. Zo heeft de muziek echt de tijd en ruimte gekregen om te groeien tot iets waar ik enorm trots op ben.”

Rijke muzikale traditie
Het resultaat ligt er nu. Vijf eigen nummers en een cover van een van zijn helden, Love Is All van The Tallest Man on Earth. Een EP met goede verhalen, diep geworteld in een rijke muzikale traditie, afkomstig van een jongeman die qua uiterlijk zo lijkt weggelopen uit de platenkast van je ouders. Een piepjonge dromer met een oude ziel. En voor wie dit naar meer smaakt: op zijn Eindhovense singer-songwriter-avonden zijn regelmatig muzikale pareltjes te ontdekken, waarvan Diederik vindt dat meer mensen die moeten ontdekken.