New Music

TDI Radar: Limburgse band Hugs of the Sky is het chaotische antwoord op al je psychedelische levensvragen


11 september 2019

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een band die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag stellen we je voor aan Hugs of the Sky. Deze jongens besteden hun tijd liever aan hun instrumenten dan aan het onderhandelen met platenbazen, en dat is te horen (en te merken).

Wie is Hugs of the Sky?
Hugs of the Sky is een samenkomst van de band The Insect Soldiers of the Sky, en het soloproject van Boris Willems genaamd Hugs, beide uit Limburg. Meestal ben ik in deze serie onder de indruk van bands die nog maar één of twee nummers uit hebben gebracht en nu al duizenden streams en grote features online hebben. Bij Hugs of the Sky ben ik verbaasd van precies het tegenovergestelde.

Hugs of the Sky heeft sinds eind vorig jaar al drie steengoede platen uitgebracht. Van die platen die je meevoeren naar plekken waarvan je niet wist dat ze bestonden. Platen die moeiteloos al je diepste emoties bespelen. Platen vol snijdende tonen die de knopen in je maag eerst strakker aantrekken, en vervolgens voor eeuwig losweken. Hoe is het mogelijk dat deze heerlijke mix van psychedelische chaos, onvoorspelbare gitaren en theatrale ruigheid nog steeds op ‘<1.000-streams’ staat op Spotify?

Ik kan alleen maar concluderen dat het komt omdat deze jongens niet de bewandelde paden afwandelen van een label zoeken, teasers online gooien, social media-propaganda, officiële singles aankondigen en tot in de puntjes geregisseerde video’s droppen. In plaats daarvan gooien deze jongens gewoon hele albums online. Misschien boeit de promo ze gewoon veel minder dan het daadwerkelijke maken van muziek. Of staan hun fans boven aardse en kapitalistische platformen als Spotify en YouTube. Of misschien blijven ze expres onder de radar omdat ze dat fijn vinden en verpest ik het nu voor ze door dit artikel te schrijven. Sorry guys, not sorry! Een band als deze moet gewoon gehoord worden.

Voor fans van:
The Murlocs, Ty Segall, Kikagaku Moyo, Queens of the Stone Age.

Fun Fact:
Zusterband The Insect Soldiers of the Sky bracht een ode uit aan Kevin Parker, genaamd Kevin Parker. Het gaat zo:

Kevin Parker

Kevin is on our mind

Kevin Parker

Kevin woew

Kevin Parker

Kevin reads my mind

Kevin Parker

Kevin aiaiai

Kevin Parker

Kevin runs our mind

Kevin Parker

Kevin ouh

Voor je playlist:
Deze video is keihard, kijk ernaar.

Voor je agenda:
De band speelt 1 oktober in Cinetol, samen met mede-psychrockers Pom!