Album Review

REVIEW: Bombay Bicycle Club – So Long, See You Tomorrow


13 maart 2014

bombay bicycle club band press

 

 

Bombay Bicycle Club is een druk bandje. Sinds de doorbraak in 2009 heeft de band elk jaar een album uit en de tours volgden elkaar snel op. Toch leek het na de derde plaat even tijd voor wat bezinning. Frontman/songschrijver Jack Steadman pakte zijn spullen en reisde de wereld rond. Turkije, Japan, India en ook Nederland hebben als inspiratie gediend voor de tien heerlijke songs op ‘So Long, See You Tomorrow’.

 

De band heeft deze plaat bewust gezocht naar een balans tussen muzikale vernieuwing en de toegankelijkheid van de muziek, en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. De oriëntaals aandoende samples mengen perfect met het geluid dat we van de band kennen en geven een mooie klank aan de liedjes.

 

 

 

 

Daarnaast worden er mooie accenten gelegd door de vocale bijdrage van zangeressen Lucy Rose en nieuwkomer Rae Morris. Van opener Overdone tot afsluiter So Long, See You Tomorrow is het genieten geblazen. Uitschieters zijn het R&B-georiënteerde Home By Now en het epische Luna. Bombay Bicycle Club zet grootse stappen maar blijft dicht bij de kern. Het album zit slim in elkaar en de songs beschikken stuk voor stuk over een hook die veel nieuwe fans aan de haak zal slaan.

Rob Verkerk