Live

Win tickets voor het Popronde-eindfeest in Melkweg, waar je de heetste acts van Nederlandse bodem kunt ontdekken (24 november)


6 november 2018

Popronde Nederland
24 november 2018 – Melkweg Amsterdam

Juist! Wij geven tickets weg voor de grande finale van de Popronde op 24 november in Amsterdam. Het is de climax van het drie maanden durende muziekcircus. In de Melkweg vind je het beste van het beste dat de Popronde ons de afgelopen maanden heeft geboden. En we kunnen je vertellen: dat is niet mis.

Het waren drie maanden, ruim 1.600 optredens door 41 Nederlandse steden en een hele bijzonder omdat wij voor de eerste keer in een aantal steden een eigen podium hadden. Om alvast extra goed op voor te bereiden op de finale, doen we een ronde door ons eigen archief en serveren je wat wij zoal schreven over de namen op de line-up.

De volledige line-up:
Kita Menari, Donna Blue, Nona, A Mili, Hoppah!, Love Couple, Thaïti, The Tambles, Boskat, Launchable Socks, Logosamphia, Yip Roc, Anemone, Rey Tranquilo, Orphax, John-Lewis Cabot, Meis, Baptist en YVI.

Kita Menari: 19:30, OZ
Dit indiepopproject van Micha de Jonge checkten wij dit jaar tijdens een uitverkochte Indie in Town.

 

Tape Toy, 20:00, Max
De bubble-grungers van Tape Toy zijn nog niet zo gek lang bezig en toch hebben ze de Amsterdam Popprijs gewonnen en staan ze op dit eindfeestje. Wij kennen de band ook al een tijdje, want we maakten een The Daily Indie-video met de track Crazy Bae. Dat interview check je hier en de video zie je hieronder.

 

LOVE COUPLE – 20:30, OZ
We schreven in de TDI-Tipt over het Herman Brood Academie on Tour over deze band: ‘Synths, strakke drums en pakkende zanglijntjes gecombineerd met stevige baslijntjes is wat LOVE COUPLE definieert. Een dikke aanrader voor fans van Bombay en Wavves!’ Als die introductie nog niet genoeg is, raden we je aan om de première van zijn debuutsingle Chinatown te checken, waar de band zichzelf introduceert in het bijbehorende interview.

 

Donna Blue, 20:15, Upstairs
‘Met een doodsimpele gitaar, wat minimale drums en meerstemmige zanglijnen kan het dus ook: een hitje maken’, schreven wij in 2017 over haar single Baby. Dat heeft ook een bijpassende videoclip waarin, net als in de single, veel met weinig wordt gemaakt. Deze band heeft heel Nederland al veroverd met een lange rits aan shows, de 24ste is Melkweg aan de beurt.

 

Van Common – 20:30, Cinema
Dit project van Sebastiaan van Ravenhorst omschreven wij in de hete zomer van 2017 als dé soundtrack om niks op te doen, maar ook in koele winter van 2018 gaat dat nog steeds op.

 

Thaïti – 21:30, OZ
Een van de leukste Popronde-bands is zonder twijfel Thaïti, de band waarmee we een tijd geleden een speciale video maakten. We schreven wel vaker over de band, zoals de single Under Cover Of The Night, waarover onze redacteur schreef: ‘De warme stem van Cuppen met de koortjes van zangeres Florieke Vos als tegenhanger, de bongo’s en een refrein zo catchy dat we spontaan zin krijgen om onze spullen in de auto te flikkeren, ons surfboard op het dak te binden en te gaan rijden. Zomers escapisme pur sang.’

 

The Tambles – 22:30, OZ
Wat hebben The Tambles en The Jerry Hormone Ego Trip gemeen? Ze zaten allebei in Het Sjouwdagboek: Het sjouwdagboek: vier dagen op pad met The Jerry Hormone Ego Trip naar Eurosonic Noorderslag. In deel 1 mopperen ze over Jerry’s flirtpraktijken. In deel 2 willen The Tambles het niet laat maken. Jerry overduidelijk wel. In deel 3 staan de bandleden van The Tambles te ginnegappen in de Vera. Je begrijpt het al: wij kennen de band al een tijdje. Heb je nog niet de kans ze deze Popronde te checken? Dat kan nog tijdens het eindfeest!

 

Boskat – 23:30, OZ
Een snel en alternatief rockduo uit Antwerpen. Daar gelijk de vlotste omschrijving van de band. Mocht je de band niet gezien hebben op Eendracht Festival, zoals we in juli aan je tipten: vang de kat dan tijdens dit Eindfeest.

 

YVI – 23:30, Cinema
Fries Diederick Brandsma, zijn echte naam, spraken we vlak voor een bijzonder muzikaal project in Oekraïne, waar wij hem over spraken voor de première van zijn laatste single Hometown.

 

Abdomen – 00:30, OZ
Deze band volgen we inmiddels al weer twee jaar. We schreven in 2016 over de single Wrong toen we de videoclip in première mochten laten gaan. Dit jaar zagen we hem op Surf & Turf Fest en tipten we de band voor 200 By The Sea. Toen schreven we erover: ‘Drie instrumenten, simpele garageriffs, een goede bos haar, een grote dosis frustratie, een beetje humor en een scheurende stem zijn alles wat je nodig hebt voor de bak garagefuzz die Abdomen je brengt.’

 

Yip Roc – 1:30, OZ
Deze Amsterdamse stelden we dit voor het eerst aan je voor in deze New Music. Toen omschreven we ze als ‘Benieuwd hoe het klinkt als Arctic Monkeys, FIDLAR en The Doors een liefdesbaby zouden krijgen (met zelfs nog een vleugje van Jimi)? Dan heb je Yip Roc te pakken.’

 

Karel – 3:15, Upstairs
Hoe je dit Eindfeest in stijl af kan sluiten? Met Karel natuurlijk! Wij zagen dit jaar al hoe hij het Fuzzy Field op Down The Rabit Hole afbrak. Daarom tipten we hem aan je voor DDW Music van dit jaar. Toen schreven wij over hem: ‘iPhone-keizer Karel, Karel de Grote, Popronde-slayer Karel, Stuiterbal Karel, Klimkoning Karel,.’


 

Winnen!
Wil je nou naar deze Popronde-eindknaller toe? We hebben twee keer twee kaarten, dus laat vóór 22 november vooral weten aan ricardo@thedailyindie.nl waarom je ernaartoe wilt gaan en wie weet sta jij met je beste vriend of vriendin alle acts van morgen te aanschouwen in een übergezellige Melkweg!