Live

Tropische synthesizer-koning Roosevelt komt Melkweg veroveren met zijn nieuwe album en bij ons kun je kaartjes winnen (22 november)


7 november 2018

Roosevelt & CUT_
Donderdag 22 november

 

Het wordt weer eens tijd voor een goede Roosevelt-show in Nederland en gelukkig hoef je niet lang te wachten voordat de super jaren tachtig-band naar Nederland komt. Op 22 november komen de tropische Duitsers met het gloednieuwe en zwoele hitalbum Young Romance naar de Melkweg toe en je voelt hem al aankomen: wij hebben tickets voor deze show liggen die jij kunt winnen!

Deze Marius Lauber uit Keulen is alweer een paar jaartjes lekker bezig en het ging allemaal al vrij snel voor deze synthesizer-koning, die met de release van de EP Elliot in 2013 een eerste indiehit scoorde en met de singles Montreal en Fever van zijn zelfgetitelde debuutalbum een flinke buzz veroorzaakte. Met vaderlandse invloeden van Kraftwerk en Neu!, gemengd met eigentijdse artiesten als Tame Impala, POND, Parcels en Washed Out. Hij viel precies met zijn neus in de boter toen deze muziek op zijn hoogtepunt was en de vraag naar strakke synth-en gitaarbands niet te houden was. Allemaal delen ze die wazige soft glow die over de muziek hangt, een geluid van phasers en lome basjes met kneiterstrakke en hoge gitaarpartijen.

Het is allemaal geen studio-tovenarij, want wij zagen Roosevelt in 2016 nog in Sugar Factory, waar we over de show schreven (die overigens werd verplaats van de Theaterzaal van de Melkweg naar de Sugarfactory-buren): ‘Roosevelt speelt een strakke set met veel sterke nummers waar je niet snel genoeg van zult krijgen. Ook al lijken de liedjes in sommige gevallen op elkaar, ze blijven verrassen. De kracht van Roosevelt is dat hij elektronische muziek mixt met popliedjes en een sterke sound. Hierdoor is de band net wat specialer dan andere elektropop-acts die je tegenwoordig hoort en ziet.’

 

Young Romance
Inmiddels heeft hij zijn sounds steeds verder en verder uitgewerkt met het album Young Romance dat in september verscheen via City Slang, het label dat ook artiesten als Caribou, EMA, Liima en Broken Social Scene uitbrengt. Roosevelt is ondertussen trouwens al een tijdje op Europese tour en de zalen verkopen één voor één uit als we een beetje zijn Facebook-pagina checken. Niet zo gek dat het publiek aangetrokken wordt door de muziek die Pitchfork eerder omschreef als: ‘Roosevelt is a cocktail of disco, French touch, Ibiza house, yacht rock, and electropop that evokes some crowded Tiki-torch dancefloor lost on the Mediterranean coast.

Voor de gelegenheid krijgt de band trouwens gezelschap van niemand minder dan CUT_, wat op zichzelf al de moeite waard is om naar de Melkweg voor te gaan. De Amsterdamse elektropoppers die dit jaar de EP Blind = Bliss uitbrachten en onlangs hun debuutalbum aan hebben gekondigd met de single Not Addicted To You.

 

Kaartjes winnen?!
Ja, dat wil je, geloof ons nou! Stuur daarom een mailtje naar ricardo@thedailyindie.nl vóór 19 november om kans te maken op die kaarten. Laat aan ons weten waarom je graag zou willen gaan en wie weet sta je 22 november zomaar lekker een cocktail te drinken in de Melkweg bij Roosevelt!


 

Foto: David J East

WEBSITE MELKWEG | FACEBOOK-EVENT