Live

Liveshots: The KVB kwam zijn ijskoude postpunk laten horen in Sugar Factory (6 november)


7 november 2018

Potverdomme, dat was een ‘kouwe’ show van The KVB gisteravond in Sugar Factory. Samen met M!R!M vloog de avond lekker uit de bocht met harde beats en vlijmscherpe gitaren. Onze fotograaf Michael Kattenbeld was er gelukkig bij om het op de gevoelige plaat te leggen. 

The KVB kwam zijn nieuwe en zesde album Only Now Forever laten horen, de motorische psychrock van Nicholas Wood en Kay Day die we al jaren met veel plezier volgen. Al vanaf 2013 met de song Dayzed, een interview met het duo in hetzelfde jaar, een review van het album Of Desire twee jaar geleden en onlangs nog de nieuwe single Violet Noon. Het verse album is wederom uitgekomen via Invada Records, het label van Portishead- en BEAK>-frontman Geoff Barrow. Het ontving onder meer een 8 van Drowned In Sound, die vonden dat de band op een mooie manier uit zijn muzikale schaduw is gestapt met deze plaat.

Een plaat waarvoor liefhebbers van bands als The Soft Moon, New Order, Nine Inch Nails en My Bloody Valentine richting Sugar Factory kwamen. Op de sociale kanalen zagen we nog een paar mooie dingen voorbijkomen, onder meer van de industriële supportact M!R!M.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ana (@virginia.m00n) op

 

Lichtflitsen
Om je (nog meer) beelden van de avond te geven: ook het podiumgeweld van The KVB werd vanuit meerdere hoeken mooi vastgelegd. En ja, het was een behoorlijk epileptisch gebeuren op het Amsterdamse podium. Check daaronder de foto’s van onze fotograaf Michael Kattenbeld!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JMS (@jmspatial) op