Live

Win tickets voor de muzikale diversiteit van Transformer Festival (15 juni)


28 mei 2019

Transformer Festival
Zaterdag 15 juni

‘Een dag vol nieuwe, relevante en spannende muziek van veelal bands die je nog niet kent en waarvan je later zegt: ‘die heb ik nog gezien in de Muziekgieterij’’, klinkt dat jou – als muzikale early-adopter – als muziek in de oren? Letterlijk? Dan hebben wij goed nieuws, want wij mogen tickets weggeven voor Transformer Festival in Maastricht op zaterdag 15 juni.

De line-up voor Transformer is al een tijdje rond. De laatste toevoegingen kwamen er in de vorm van Amyl And The Sniffers, Pip Blom, Isbells en Andrea Belfi. De muzikale liefhebber komt ongetwijfeld aan zijn trekken met een festival dat niet alleen de diepte, maar ook de breedte heeft opgezocht qua acts.

Voor wie zich beter wil voorbereiden, deelden we laatst onze beste tips voor het Limburgse festival. Van de Belgische band Isbells, tot het viertal van Penelope Isles dat afgelopen weekend nog op London Calling stond en eerder al op onze radar verscheen. Ook getipt door de redactie van The Daily Indie: Someone. Onlangs verscheen bij ons nog een interview met Tessa Rose Jackson over haar bijzondere project waarin beeldende kunst en muziek hand in hand gaan.

Denk je nou nog steeds: leuk, maar wat is Transformer nou precies? Ook die vraag hebben we voor je beantwoord. We spraken programmeurs Ingo Dassen en Edwin Jansen over het festival en kregen een diepere blik in het concept en proces. “De conceptualisering maakt het makkelijker om nieuwe acts te presenteren in Maastricht. Het hangt minder van de band af en meer van ons, wij zeggen ‘dit is een act die je moet zien’. Het mag nog niet af zijn, je moet het gevoel hebben: ‘dit gaat er komen, maar het is er nog nét niet’. Dat is vaak een van de spannendste fases van een act en op dat punt willen wij ze hebben.”

Genoeg geprikkeld? Dan is er goed nieuws, want wij mogen kaartjes weggeven voor het heerlijke ontdekkingsfestival in Maastricht. Stuur voor 12 juni een mailtje naar ricardo@thedailyindie.nl met daarin welke band jij absoluut wil zien op Transformer en wie weet sta jij binnenkort in de Muziekgieterij.


WEBSITE MUZIEKGIETERIJ | FACEBOOK-EVENT | TICKETS