Live

Transformer Festival kondigt laatste namen aan met Amyl & The Sniffers, Isbells, Pip Blom en Andrea Belfi (15 juni, Muziekgieterij)


17 april 2019

Transformer Festival
Zaterdag 15 juni

De derde editie van Transformer Festival in de Maastrichtse Muziekgieterij heeft zijn vorm gekregen met de toevoeging van Amyl & The Sniffers, Pip Blom, Isbells en Andrea Belfi. Het festival op 15 juni gaat daarmee nog verder de breedte en de diepte in, van fuzzy psychedelica tot old skool punk, folk, mathrock, kraut en indiepop.

Eerder werden Penelope Isles, Mintzkov, Lysistrata, Bawrence Of Aralia, Stadt en Someone aangekondigd voor het festival. Met deze namen komt de ‘muzikale diversiteit-liefhebber’ nog een stukje meer aan zijn trekken.

Zo komen de Australische punkers van Amyl & The Sniffers naar Transformer, de band die wij vorig jaar op de radar kregen als je er meer over wilt weten. Daarnaast zijn de Nederlandse indiepop-stuiterballen van Pip Blom van de partij, de band die we vorig jaar nog spraken over al zijn ambities. Ook de akoestische elektro-muzikant Andrea Belfi is van de partij, de Italiaanse muzikant met een rijke discografie gaat in juli op tour met niemand minder dan Thom Yorke (om maar wat te noemen). Als laatste wordt Isbells 15 juni naar Limburg gehaald, de band die onlangs zijn nieuwe album Sosei uitbracht dat onder meer vier sterren opleverde bij de fijnproevers van Humo.

Transformer
Tijdens de Transformer Clubs haalt Muziekgieterij het hele jaar door de meest uiteenlopende en talentvolle acts naar Maastricht. Van Whispering Sons, Shht en Marble Sounds tot Evil Empire Orchestra, The Calicos en It It Anita: ze kwamen allemaal al eens voorbij. De formule van Transformer: ‘Een dag vol nieuwe, relevante en spannende muziek van veelal bands die je nog niet kent, maar wel wilt leren kennen en waarvan je later zegt: ‘die heb ik nog gezien in de Muziekgieterij.”

Sinds 2017 wordt één keer per jaar het Transformer Festival georganiseerd, waar je een volle dag aan nieuwe muziek voor je donder krijgt. Deze editie van het festival wordt in samenwerking georganiseerd met Intro, een innovatief productieplatform voor nieuwe muziek. Bij de komende editie van het festival wordt er nog een schepje bovenop gedaan, hieronder vind je alvast een aantal voorproefjes van de nieuwe namen. En houd onze site in de gaten, binnenkort gaan we nog veel verder de diepte in.

Alle namen op een rijtje
Isbells, Andrea Belfi, Amyl & The Sniffers, Someone, Mintzkov, Lysistrata, Stadt, Pip Blom, Bawrence Of Aralia en Penelope Isles.WEBSITE MUZIEKGIETERIJ | FACEBOOK-EVENT | TICKETS