Live

Win kaarten voor Odetta Hartman en haar auditieve herinneringen in TivoliVredenburg op 28 februari


13 februari 2019

Odetta Hartman
Donderdag 28 februari

Zo nu en dan is Club Nine in TivoliVredenburg (op de negende verdieping!) het toneel voor optredens in een intieme setting. Zo ook op 28 februari als de Amerikaanse singer-songwriter Odetta Hartman naar Utrecht komt. In 2018 bracht ze haar tweede album uit: Old Rockhounds Never Die waarop ze de grenzen van de folk opzoekt.

Wij mogen, naast een paar kaartjes voor deze intieme avond in Club Nine ook het album Old Rockhounds Never Die weggeven. Op dat album brengt Odetta Hartman traditionele instrumenten samen met hedendaagse elektronische invloeden, met een vintage klinkende stem als gemene deler.

De muzikante groeide op in hartje New York met experimenteel theater en punkbands. Dat laatste hoor je dan misschien niet meer terug in haar eigen muziek, een experimenteel randje heeft Hartman zeker wel. De singer-songwriter heeft een vreemde fascinatie voor geluiden. Op haar album horen we meeuwen in IJsland en bouwvakkers in Mexico.

Het zijn soundscapes die ze opnam tijdens het touren en reizen. Hartman verzamelt geluiden als auditieve herinnering aan een moment of plaats? In een interview vertelde ze opnames te hebben van een silent disco in Utrecht. Ook de keuken bleek een uitermate geschikte plek om geluiden op te nemen voor haar plaat.

Hoge DIY-factor
Hartman heeft de touwtjes graag in eigen handen, zoveel is duidelijk. Ze speelde zelf alles in voor haar recentste album en liet de productie in handen van haar partner: Jack Inslee. Toch is die hoge DIY-factor niet in die mate op het album te horen. Ondanks dat het album een eclectische mix van stijlen is, weet Hartman vooral vast te houden aan haar eigen geluid.

Om je voor te bereiden op dit bijzondere optreden, kun je alvast even in het repertoire van de Amerikaanse duiken.

Kaarten winnen?
Op 28 februari komt Odetta Hartman naar Utrecht en wij hebben niet alleen twee kaartjes liggen, maar ook het nieuwste album Old Rockhounds Never Die. Wat een deal! Wil jij naar deze show in Club Nine? Mail ons dan even vóór 26 februari via ricardo@thedailyindie.nl en laat ons weten waarom jij hier absoluut bij wilt zijn.


WEBSITE TIVOLIVREDENBURG | FACEBOOK -EVENT