Live

Nieuwe lichting namen voor Dour Festival met onder meer Apparat, Gus Dapperton, Parov Stelar en Fontaines D.C.


14 februari 2019

Met de toevoeging van alweer een lichting nieuwe namen is bijna de helft van de line-up van het Belgische festival Dour bekend (of zoals ze het zelf zeggen: DOUREUHHH). Eerder werden onder meer Damso, A$AP Rocky, IAMDDB en George Fitzgerald aangekondigd. Inmiddels is bekend dat ook Parov Stelar, Apparat, Fontaines D.C. en Ama Lou deze zomer in het Waalse dorp te vinden zijn.

De enige reden dat we het Waalse dorp Dour kennen, is omwille van het festival. De programmering voor dit jaar begint stilaan zijn definitieve vorm te krijgen en het belooft – zoals eigenlijk altijd – een ontzettend vette editie te worden.

De grootste onder de nieuwe lichting namen is zonder twijfel de elektroswing van het Oostenrijkse Parov Stelar. De Ierse band Fontaines D.C. stond in oktober op London Calling en deed Groningen al even op zijn grondvesten daveren tijdens ESNS en mag dat deze zomer nog eens overdoen bij onze zuiderburen. In de vorm van Ama Lou en de Zweedse Fatima krijgen we ook wat muziek uit de R&B-hoek.

Dansen doen we deze zomer op de tonen van DJ Marcelle, Denis Sulta, Deen Abdelwahed en de Koreaanse 박혜진 park hye jin. Om al dat DJ-geweld een beetje in balans te brengen, werden ook Gus Dapperton, Namdose en Viagra Boys (lees hier een interview met de band) aan de line-up toegevoegd. Zij zullen ongetwijfeld voor de nodige portie gitaren zorgen.

Check alle namen op een rijtje op de website van het festival.


WEBSITE DOUR | FACEBOOK-EVENT | TICKETS