Live

Tickets winnen voor ‘dertig jaar gitaarmuziek’ tijdens Come As You Are in Effenaar (7 december)


26 november 2019

Come As You Are
Zaterdag 7 december

 

Het is nogal een avond die Effenaar presenteert op 7 december: tijdens Come As You Are staat er namelijk drie decennia aan gitaarmuziek centraal in de Eindhovense popzaal. Van jonge honden tot oude rotten en alles daartussen. Gitaarliefhebbers: verenigt U!

Ook wel weer eens lekker, toch? Een avondje gitaarmuziek met zoemende versterkers, rammelend hout, ronkende songs en denderende drums: hoppakee. Zo vinden we op de lekkere jaren negentig-poster onder meer Johan, Mozes & The Firstborn, Indian Askin, Dune Rats, The Vices en Søwt. Van powerpop tot punk, indierock, britpop en zelfs de live-vertolking van de instrumentale Beastie Boys-plaat The In Sounds From Way Out.

Daar staan een aantal artiesten tussen die we al langer volgen. Zo komt Indian Askin na een lange najaarstour laten zien hoe verschrikkelijk strak zijn live-set is geworden. Van dezelfde generatie komt Mozes & The Firstborn, de band die onlangs aangaf dat er voorlopig geen muziek uit zal worden gebracht. Wat dat betreft is het alleen al een goede reden om te gaan, want die zullen gemist worden.

Johan is een van de rinkelende namen in de line-up, de band die vorig jaar terugkwam met het album Pull Up en al sinds de jaren negentig een smaakmakende band is in de Lage Landen. Op het programma staat onder meer CORDS, de noiserock-band die al bijna dertig jaar geleden op werd gericht en waarover Trouw in 1999 nog schreef: ‘De Nederlandse popgroep Cords is uit elkaar. Vanuit de thuisbasis Deventer veroverde de noiserockformatie vanaf 1991 de hele wereld, met uitzondering van Nederland.’

Genoeg materiaal waar jonge bands als The Vices en Søwt nog veel van kunnen leren. Daarmee is Come As You Are een goede avond om te ontdekken en te herontdekken en wie kunnen je naar deze avond toesturen! Hieronder nog wat fijne voorproefjes, daaronder vind je de informatie over de winactie.

 

 

 

 


 

Winnen?
Wil je naar Come As You Are toe in Effenaar op 7 december? Stuur dan vóór 5 december een mailtje naar ricardo@thedailyindie.nl en verras je beste vriend of vriendin tijdens Sinterklaas op een ‘heerlijk avondje’ gitaren in Eindhoven. 


 

WEBSITE EFFENAAR | FACEBOOK-EVENT | TICKETS