Interview

Podcast: “The Vices is alles om je heen vergeten en het vooral leuk hebben met elkaar”


27 juni 2019

Nog geen nummer uitgebracht, maar al wel spelen op Eurosonic en in een uitverkocht voorprogramma van YUNGBLUD in Vera. Het Groningse garagerock-trio The Vices begon 2019 op een veelbelovende manier.

Ooit begonnen als Ten Years Today besloot de band dat deze naam niet langer bij hem paste en veranderde dit begin 2018 naar The Vices. Met nieuwe muziek en een Engelse tour heeft de band flinke stappen gezet. Met So it Goes in februari en Speeding Up To Last in mei, bracht de band dit jaar zijn eerste twee singles uit. Maar de jongens beloven genoeg nieuw werk klaar te hebben wanneer de Popronde, waar The Vices dit jaar aan meedoet, weer van start gaat.

Ik ging langs bij de jongens van The Vices tijdens een van hun repetities in Zwolle. Aangekomen bij het appartement van drummer Mathijs werd ik begroet door een aantal gasten hangend op een balkon, het was al snel duidelijk waar ik moest zijn. Nadat iedereen zich omhoog had gehesen en een nieuw biertje had opengetrokken, namen we plaats aan de keukentafel om in gesprek te gaan over gillende meiden, stinkende kaas in een te kleine camper en natuurlijk de nieuwe muziek van The Vices. Luister de podcast hieronder!