New Music

In première: The Vices brengt met nieuwe single So It Goes garagerock met een goed verhaal


15 februari 2019

Garagepopband Ten Years Today veranderde zijn naam begin 2018 in The Vices. Het Groningse trio, dat klinkt als de liefdesbaby van The Strokes en The Growlers, groeide de afgelopen jaren zo hard dat de naam Ten Years Today niet langer bij de band paste. Gelukkig brengen de jongens nog steeds onvervalste garage in een nieuw jasje, dat is met eerste single So It Goes wel duidelijk.

De single opent met opzwepende drums en het catchy gitaargeluid dat we van deze band gewend zijn. So It Goes is dansbaar, al hoef je geen chaotische rock-‘n-roll te verwachten. De band geeft live ongetwijfeld nog steeds garagerock-feestjes als geen ander, maar The Vices heeft wel een verhaal te vertellen.

So It Goes beschrijft namelijk hoe gemakkelijk het tegenwoordig is om aandacht op jezelf te vestigen door apps als Tinder, terwijl het vinden van echte liefde veel moeilijker is. “Ik realiseerde me dat de euforie van zo’n nieuwe fling helemaal niet zo lang blijft hangen en dat mensen dan meteen weer op zoek gaan naar iets nieuws”, zo legt zanger Floris uit. “En we blijven met z’n allen proberen om de ware liefde te vinden.”