Nieuws

Bestel hier ons gloednieuwe jubileum-magazine


16 november 2020

Vrijdag 20 november is het zover: dan bestaat The Daily Indie alweer tien jaar! Om dat te vieren hadden we allemaal wilde plannen, maar we zullen het ‘op afstand’ moeten doen. Hoe kunnen we dat beter doen dan met een extra dik tijdschrift waar je de hele winter plezier van hebt?

Op 20 november vieren we ons jubileum overigens met een tien uur durende livestream, inclusief een talkshow, popquiz en onze digitale clubavond Lekkend Licht. Maar voor nu kijken we naar de inhoud van ons nieuwe magazine. Want dat is niet zomaar een blad: het is ook nog eens de 25ste editie van The Daily Indie Magazine: over jubilea gesproken!

*Het blad kost vijftien euro, inclusief een lidmaatschap van The Daily Indie t.w.v. tien euro en inclusief BTW én verzending.

**Geen PayPal? Tik ‘m af met een Tikkie en stuur dan nog even een mailtje naar onze redactie met je adres.

The Daily Indie Magazine #25
In dit blad vind je naast een overzicht van tien jaar The Daily Indie, allerlei specials en rubrieken vol nieuwe muziek, uiteraard ook veel interviews en longreads. Zo onderging Will Butler de fameuze Proust Questionnaire, een negentiende-eeuwse persoonlijkheidsquiz waarbij we er onder meer achter kwamen dat hij ooit eens iets uit het Witte Huis heeft gestolen…!

Interviews zijn er verder met de sensatie van het jaar: Working Men’s Club. De band van de tiener Syd Minsky-Sargeant die muziekliefhebbers over de hele wereld omver blies met elektronische postpunk die nog nooit zo fris klonk. Verderop in het blad kom je Spinvis tegen, die we uitgebreid spreken over zijn nieuwe album 7.6.9.6., songteksten en nieuwe hobby’s. Meer van eigen bodem is er met Nouveau Vélo en Spill Gold, bands die dit najaar nog eens lieten zien wat voor moois er in Nederland toch allemaal gemaakt wordt.

Interviews
Bijzondere interviews hadden we eveneens met Clipping. en Beverly Glenn-Copeland, de eerste spraken we over horrorfilms en de invloeden op diens muziek en Glenn-Copeland spreken we over zijn plotselinge succes na decennia en hij vertelt ons over zijn hoop in de millennial-generatie en dat zij het belangrijke verschil gaan maken op deze planeet. Dat is nog niet alles: met frontman Samuel Herring van Future Islands hebben we een bijzonder openhartig gesprek over de bands nieuwe plaat en hoe hij tegenwoordig volledig open communiceert en wat hem dat allemaal gebracht heeft.

Lonnggggreads
Twee lekker lange longreads hebben we deze keer over Foals, de band die nog een waanzinniger verhaal heeft (vooral de ‘waanzin’) dan je wellicht al dacht. Daarnaast nemen we je mee door ’tien jaar Blood Orange‘, de popvernieuwer die met zijn act door hetzelfde tijdperk als The Daily Indie bewoog. Verder doken we in die ongelooflijk opwindende Londense jazzscene die de laatste jaren zo ontploft is, met namen als Shabaka Hutchings, Nubya Garcia, KOKOROKO, Makaya McCraven, Binker Golding, en Dan Casimir.

Blinkende features
Specials zijn er over Popronde, we gingen bij vier muzikanten langs in hun thuisstudio, in onze literaire rubriek leggen we de link tussen Algernon Swinburne en Patrick Wolf, onze redactrice Meike Jentjens vertelt in een column hoe het kan zijn om als vrouwelijke journalist door de muziekindustrie te bewegen en in de rubriek Mooie Woorden hebben we Meetsysteem gevraagd of we zijn songteksten af mochten drukken als poëzie (wat het ook is), vergezeld van een schitterende portretfoto.

In 2021 We Play
Hopend op meer livemuziek in 2021, namen we in een speciale fotoshoot alvast een voorproefje met de fotoserie ‘In 2021 We Play’. Waarin we onder meer Jordy Dijkshoorn (De Likt en Het Gezelschap), Danique van der Vlugt (KUZKO), Tato Wesselo (LE MOTAT) en Josimar Gomes helemaal corona-proof voor de camera kregen.

Bestel het magazine voordat het te laat is: lekker voor jezelf of als een mooi cadeautje voor Sinterklaas of Kerstmis. Je kunt hem hieronder via de link bestellen of op deze pagina.