New Music

In première: Josimar Gomes breekt de stilte met THE BLACK EXPERIENCE


2 november 2020

Het is inmiddels al een aantal maanden geleden dat de Black Lives Matter-protesten plaatsvonden, maar de situatie is nog niet veranderd en de emoties lopen nog altijd hoog op. Wij staan achter artiesten die hun mond hierover open durven trekken en Josimar Gomes doet dat met zijn gloednieuwe video: THE BLACK EXPERIENCE.

Het politiegeweld in de wereld heeft ons allen flink geraakt en ook de Rotterdamse muzikant Josimar Gomes liep rond met gevoelens die hij geen plek wist te geven. Wat hij wel wist, is dat hij meer wilde doen naast het protesteren. Geïnspireerd door andere artiesten die wereldwijd hun gevoelens openlijk durfden te delen, besloot hij zijn emoties van zich af te schrijven. Hij liep de studio in en beschreef de wanhoop en de frustraties die hij, net als velen van ons, met zich meedraagt.

De kracht
Maar hoe naar de situatie ook is, hij wilde zich niet alleen richten op de ellende. Want hij voelt ook de kracht die wij nog altijd hebben. Iets wat lang nadat de video is afgelopen nog doorklinkt in zijn laatste woorden: ‘We have the power to make a difference’.

Josimar Gomes heeft hard gewerkt om als independent artist naam te maken voor zichzelf in de muziekindustrie. Ook voor de productie van deze prachtige release heeft hij zelf zijn team bij elkaar getrommeld. THE BLACK EXPERIENCE is geproduceerd door Grande Loge en geregisseerd door Edson Da Conceição. Daarnaast staan zijn creatieve vrienden altijd klaar om hem te helpen, en voor een project zo mooi als deze natuurlijk al helemaal.

Benieuwd naar het hele verhaal achter de video? Vanavond om 19:00 gaat Gomes live op Instagram met zanger Lu-Hao Veritas, die bij het filmen aanwezig was om alles achter de schermen vast te leggen in een mooie fotoserie. Bekijk de foto’s en de live-story op Instagram.