New Music

Hoe Alaska Reid Los Angeles en Montana verenigt op debuutalbum Big Bunny


4 januari 2021

Een intrigerende naam en fascinerende liedjes, dat is wat Alaska Reid je voorschotelt. Ze vertelt een bijzonder verhaal. Haar solodebuut Big Bunny handelt over de manier waarop ze opgroeide in – en tussen – twee werelden: enerzijds het weidse en wonderschone Montana en anderzijds de enorme, urbane omgeving van Los Angeles. Ook muzikaal levert dat een symbiose op van stijlen, waarin met name country, folk en indie verenigd worden.

I’m in love with a ghost of the past, zo zingt ze op de single Oblivion. Vergeten doet ze niet, verwerken des te meer. Haar liedjes zijn een samenballing van de bijzondere jeugd die ze had. Vanaf haar tienerjaren reisde ze met haar familie heen en weer tussen één van de dunst bevolkte staten van de Verenigde Staten en de metropool aan de Stille Oceaan. Al jong begon ze met optreden in bars in LA en deed zo al de broodnodige ervaring op. Nu is Reid een vroege twintiger en geeft ze met haar eerste album een eerste krachttoer weg. Die is ronduit overtuigend. Ze werd hierbij geholpen door de momenteel bijzonder gewilde producer A.G. Cook, die onder meer met Charli XCX werkt. Hij wist samen met de jongeling de puzzelstukjes op de juiste plek te dirigeren. Naar verluidt kregen de twee een relatie en gingen ze zelfs samen in quarantaine bij Reids familie in Montana tijdens coronatijd. Genoeg tijd om verder samen te werken, dus.

Grungy en subtiel
Dinosaur Jr., één van haar favoriete bands, bracht haar op het pad om meer te doen met luide, fuzzy gitaren en wat meer af te stappen van het puristische ambacht van de singer-songwriter. Haar stem – die hier en daar herinneringen aan Joni Mitchell oproept – blijft haar kracht, net zoals de verhalen die ze vertelt. Over haar eigen reis en die van anderen. De liedjes zijn grungy en soms subtiel, maar vooral authentiek. Kwetsbaar en eerlijk bundelt ze haar verleden in verhalen, voorzien van een stoere, rafelige omlijsting. Lieflijk en rauw tegelijk en nog steeds met één cowboylaars stevig in de weiden en bergen van Park County, Montana. Dit is een dame om in de gaten te houden.