Live

The Daily Indie Presents: een verzameling verstilde mijmeringen van Jessica Pratt @ TivoliVredenburg (3 november)


5 juli 2019

Jessica Pratt
Zondag 3 november

De kers op ons najaarsprogramma zetten we met een parel van een show: Jessica Pratt in TivoliVredenburg op 3 november. De mysterieuze muzikante uit Los Angeles en schepster van lang vervlogen werelden komt naar Utrecht en wij mogen haar show presenteren!

Lid van The Daily Indie? Dan kun je met vrijkaarten naar deze show bij TivoliVredenburg! Je wordt het al voor tien euro per jaar: meer informatie vind je hier.

Het lijkt wel alsof Pratt al duizenden jaren over deze wereld zwerft en alle geheimen van deze aarde dicht aan de borst houdt om ze uit te storten in overvloedig schitterende albums. Pratt maakte namelijk de mooiste albums van de afgelopen tien jaar. Met een zelfgetiteld en ruisend debuutalbum in 2012, het iets schoner klinkende album On Your Own Love Again uit 2016 en dit jaar met een nieuw hoogtepunt: Quiet Signs.

Fantasie-vliegtuigen
De combinatie van akkoorden, zang en de intieme sfeer die ze op haar zoemende opnames vast weet te leggen, lijkt afkomstig uit een ander universum. Een verzameling verstilde mijmeringen die als fantasie-vliegtuigen stil voor de maan glijden.¬†Eerder schreven we over Pratt: “Pratt zweeft met haar zachte doch krachtige stem ergens tussen hemel en aarde. De tijd bestaat even niet meer bij het horen van deze zangeres. Je komt los van de wereld om je heen, waarbij de onverbloemde intimiteit van de muziek je langzaam in een diepe trance sust.”

Nog meer weten over de muzikante? Net als haar eerste album een verloren gewaand project was (lees hier onze review), was ons interview met Pratt dat ook. Toch publiceerden we dit enigmatische gesprek in 2015 alsnog en vroegen we haar wat ze zelf mooi vindt aan haar muziek: “Wat ik er precies zo mooi aan vind? Je kan er vaak zo goed bij wegdromen. Een warme stem spreekt mij heel erg aan.”

Naar de show
En wij kunnen je daarnaartoe sturen! Ben je lid van The Daily Indie? Stuur dan een mailtje naar ricardo@thedailyindie.nl en we gaan regelen dat je op de lijst komt bij deze prachtige show.


WEBSITE TIVOLIVREDENBURG | FACEBOOK-EVENT | WORD LID