New Music

TDI Radar van 15 oktober: de nieuwste singles en video’s van onder meer Ty Segall, Whitney, Grizzly Bear, Michael Nau en POND


15 oktober 2017

Kijk, omdat wij net als jij ook weleens denken: ‘jeetjemina, wat komt er toch een hoop muziek uit!’, openen we een rubriek om je echt niets meer te onthouden naast onze reviews, interviews, features en new music-artikelen. We schrijven ons al een slag in de rondte met de redactie, maar voor de veelvraten onder jullie: nog eens een mooi overzichtje met wat er zoal nog meer verscheen.

Want ja, er zit deze keer een hele hoop bij dat je niet had willen missen kunnen we je vertellen. Klik lekker rond, geniet en vergeet niet onze playlist op Spotify en Deezer te volgen voor regelmatige updates!


 

Grizzly Bear – Losing All Sense
Grote indieheren brengen een nieuwe video uit bij het nummer Losing All Sense van laatste plaat Painted Ruins. Ook waren we van de week nog bij de show, die review vind je hier.

 

The Limiñanas ft Anton Newcombe – Istanbul Is Sleepy
Anton Newcombe – aka Mister Brian Jonestown Massacre –  is de samenwerking aangegaan met het verfijnde duo van The Limiñanas. Een denderend harde psych-banger. 

 

Michael Nau – I Root
Soulvolle folkrock van de frontman van Cotton Jones. Check ook zijn album Some Twist van eerder dit jaar.

 


POND – Colder Than Ice
Een van de beste albums dit jaar is zonder twijfel The Weather van POND. Om dat nog eens onder de aandacht te brengen, brengt de band een video uit bij Colder Than Ice. 

 

Charles Howl – The Dinner Party
Een kleine supergroep is Charles Howl wel, met leden van The Proper Ornaments, Let’s Wrestle en Talons. Vol Modern Lovers-swagger moet je hieronder absoluut The Dinner Party eens aanklikken. 

 

Ezra Furman – Driving Down To L.A.
Ezra de Pezra is terug met Driving Down To L.A. De prettig excentrieke muzikant is in zijn video gevangen in een soort weirde nachtmerrie, zelf omschrijvend als: This is a song of paranoia, escape and ecstatic ego-death. We decided to make a video about me and my angel companion escaping from modern-day Nazis.”

 

Ty Segall – Alta
Je boy is er weer met een nieuwe single. Openend met een rustige introductie wordt er al snel overgeschakeld naar grootse en dikke gitaren en maakt de nodige glamrock de nieuwe single Alta compleet. Opnieuw een sterk en lekker nummer, we kunnen er weinig anders van maken. De inspiratie-fontein blijft gelukkig maar stromen voor Segall. 

Reptaliens – If You Want
Met het nieuwe album FM-2030 dat op Captured Tracks is verschenen, is Reptaliens klaar voor een nieuw jaar. If You Want is een uitstekend voorproefje voor een band die je misschien nog wel niet kende en stiekem een van jouw favoriete platen heeft gemaakt. 

 

Delicate Steve – Cowboy Stories
Delicate Steve is een flinke cultheld aan het worden: zijn nieuwe EP Cowboy Stories en de gelijknamige single laat zien en horen waarom.

 

Sun Drift – It’s Okay

Mellow, delicaat en wonderschoon: Zac Berfoot is goed bezig met Sun Drift, luister eens naar It’s Okay en houdt deze muzikale vogel in de gaten!

 

Whitney – You And Me
Zeer prettige demo, had zo het album gekund als je het ons vraagt.

 


Donna Blue – Sunset Boulevard
Donna Blue is een project van nu en ook nog uit ons eigen landje. Eerder schreven we al over de debuutsingle, waarin – net als op Sunset Blvd, de jaren vijftig en zestig nooit ver weg zijn. Deze nieuwe single is ouderwets funky, zo worden ze niet veel meer gemaakt!