New Music

In première: Mountaintop van de mysterieuze ‘nieuwe Beck van Nederland’: Fungo Bat


17 oktober 2017

Fungo Bat, we zagen het al eens eerder voorbijkomen, maar we hadden geen idee wie of wat er achter deze mysterieuze band schuilging. Er was nog geen muziek, geen duidelijke foto’s of een bio. Dit was het enige dat er viel te lezen: Fungo Bat is a 20 year old home recording artist who draws inspiration from beat and psychedelica. Songs out soon!

En dat moment is aangebroken, want bij ons gaat de allereerste song van Fungo Bat online! Er zitten nog veel meer nummers aan te komen, maar laten we eerst eens beginnen bij het begin, met Mountaintop. Fungo Bat belooft namelijk wel wat te worden, in de wandelgangen wordt er namelijk gesproken over ‘de nieuwe Nederlandse Beck’. Wij dachten ook: “zo-zo, toe maar, dat is niet slecht!” Hoog tijd om dus eens wat vragen richting deze mystery guest te vuren.

Er is nog niks bekend over Fungo Bat, behalve een aankondiging van een show tijdens Le Guess Who? op 9 November en een show in Vera op 11 november. Wie of wat is Fungo Bat?!
“Een reden om liedjes te schrijven, op te nemen, te experimenteren, en sicke hits te scoren! Ik ga gewoon zo veel mogelijk muziek maken en uitbrengen, ooit moet Rihanna op een liedje meedoen.”

Voordat wij allemaal dingen gaan roepen: wat vind je zelf een mooie omschrijving van jouw muziek?
“EDM Punk! Of: Phil Spector appreciation music, ik heb echt geen idee.”

Over de single: kun je ons wat meer vertellen waar deze over gaat?
“De EP gaat integraal over Annakin Skywalker, zo ook dit nummer.”

Er wordt al gesproken over ‘de Beck van Nederland’, kun je de druk aan?
“Niet echt, ik zou nooit een award voor Beyoncé’s neus wegkapen.”

‘Recorded with a single microphone’ lezen we op Soundcloud. Hoe zagen de opnames eruit?
“Bij mijn vrienden thuis en op zolder in mijn oude huis in De Bilt met een SM57. Wierookje aan en Star Wars op met het geluid uit. De drums zijn opgenomen in een klaslokaal van een basisschool in Hilversum. Een paar maanden later is dat lokaal afgebrand met de helft van mijn spullen er nog in.”

Is de liveband inmiddels al up and running? Nog bekende gezichten die meespelen?
“Ik heb een advertentie opgehangen in de Albert Heijn bij mij om de hoek in Amsterdam. Toen kreeg ik van deze jongens als enige een reactie. We hebben laatst samen een film gekeken. Dat was wel leuk.”

Wat zijn verder de plannen met Fungo Bat, wat zou je graag willen doen in de nabije toekomst?
“Misschien maak ik een videoclip met tweehonderd liter mayonaise.”