New Music

TDI Radar: strijk neer op de sardonische therapiebank van het rockduo Wet Leg


23 juni 2021

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een act die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag is het de beurt aan het Britse rockduo Wet Leg! Een band die bewijst dat je soms niet meer dan één nummer nodig hebt om indruk te maken.

Wie of wat is Wet Leg?
Heel veel informatie is er over deze verse band nog niet op het internet te vinden, dus die zin in de inleiding dekt de lading al een beetje. Maar om toch nog maar een poging te wagen: Wet Leg bestaat uit Rhian Teasdale en Hester Chambers, die naar eigen zeggen besloten een band te vormen toen ze samen bovenin een reuzenrad zaten. In 2019 speelden ze al een aantal shows in viertal-formatie, maar anno 2021 presenteert Wet Leg zich in ieder geval als een duo. Het tweetal is getekend op Domino Records en bracht 15 juni zijn eerste single uit: Chaise Longue.

En dat is dus echt een moordend goed nummer. Dat ondersteund wordt door een lekker droge, tokkelende riff spuwt Teasdale op een volstrekt neutrale toon de meest bizarre teksten. Diploma’s – ‘the big D‘ – muffins met boter, bezorgde moeders en de beste zitposities op de chaise longue, alles komt voorbij. Een chaise longue is overigens een soort lange bank, van het soort dat vaak in het kantoor van een psycholoog of therapeut staat. Hoewel Teasdale vooral ‘all the day long‘ op de bank wil liggen, zou je de tekst dus ook op kunnen vatten als een sardonische therapiesessie, maar dan wel eentje die je voorlopig niet uit je hoofd krijgt.

Voor fans van:
Priests, Dry Cleaning en Sports Team.

Fun fact:
Veel fun facts over dit duo zijn er nog niet te vinden, maar wat we wel weten, is dat de band in het Verenigd Koninkrijk binnenkort het voorprogramma verzorgt van Declan McKenna. Dat klinkt als een alleraardigste double bill die ook hier best de revue mag passeren.

Voor in je playlist:
Als dit stuk je nog niet overtuigd heeft om Chaise Longue in je playlist te knallen, dan weten wij het ook niet meer. Veel keuze heb je dus niet, want voorlopig is dit het enige wapenfeit van Wet Leg.

Steuntje in de rug:
Vanzelfsprekend heeft Wet Leg een Bandcamp. Daar valt nog niks op te vinden behalve een downloadmogelijkheid van Chaise Longue, maar daar komt vast verandering in binnen niet al te lange tijd!