New Music

Orlando Weeks is terug met een schitterend hemelsblauw liedje: Big Skies Silly Faces


21 juni 2021

Vorig jaar kwam de oude frontman van The Maccabees met zijn schitterende solodebuut A Quickening, dat in Nederland helaas een beetje onder de radar is gebleven. Nu is hij terug voor een nieuwe ronde met de bloedmooie single Big Skies Willy Faces.

Het werk van Weeks kenmerkt zich nog altijd door alle diepe en persoonlijke gevoelens die hij met kleurrijke klodders door zijn liedjes smeert. Op zijn nieuwe single Big Skies Silly Faces weeft hij een dromerig klankentapijt met hemelsblauwe draden uit zijn synthesizer, warme tinten van bassist Ben Reed en plaats terloops melkachtige toefjes piano die zich om de harmonische samenzang met Katy J Pearson vlechten. Met zijn tweede album wilt hij de opgewekte kant van het vaderschap belichten en doet dat met kleine poëtische zinnen als: ‘Life’s so easy / With a mind full of / Your silly faces.’ Geen ‘dadrock‘, maar ‘dad-indie‘, dus.

Engelse absurditeit
Over zijn nieuwe single vertelt Weeks verder: “There’s something about that that’s always stayed with me, the very English absurdity of making the most of a situation. The desperation for any potential silver lining. Really though I think Big Skies Silly Faces is about how I can be my own worst enemy…”

Er is verder nog geen informatie bekend rondom het tweede album van Orlando Weeks, maar uiteraard houden we je op de hoogte als we iets horen.