New Music

TDI Radar: Raccoon Lagoon neemt je mee op een vrolijke trip vol warme psych-klanken en een vleugje vintagerock


27 mei 2020

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een band die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag stellen we je voor aan zomerse psychedelica van Raccoon Lagoon, uitermate geschikt voor de momenten waarop je alles om je heen even wil vergeten.

Wie of wat is Raccoon Lagoon?
Raccoon Lagoon is het soloproject van de in Amsterdam wonende Petya Bouianov. In februari 2018 werd het tot leven gewekt en datzelfde jaar werden er direct vier singles uitgebracht en een EP. Na een stil jaar in 2019 kwam vorige week het debuutalbum Free Candy uit. Bouianov laat zich leiden door de filosofie dat je als artiest alles zelf kunt doen en hierin laat hij zich vooral inspireren door de werkwijze van Kevin Parker van Tame Impala. Naast het schrijven van muziek houdt Bouianov zich bezig met grafische vormgeving, zo maakt hij ook albumhoezen en muziekvideo’s.

Dat Bouianov aanleg heeft voor de grafische kant van het vak, valt meteen op als je naar de hoezen van zijn singles kijkt. De psychedelische stijlen, ronde vormen en felle kleuren in de kunstwerken zorgen ervoor dat je op slag verliefd bent op zijn project. Qua geluid probeert Bouianov met Raccoon Lagoon vintagerock in de stijl van de Beatles te combineren met modernere geluiden. Wat volgt is een zijdezachte zomerse psychedelica die alleen de gedachte aan een bad trip al onmogelijk lijkt te maken.

Voor fans van:
Tame Impala en Holy Wave.

Fun fact:
De single Action Figure Kid is vernoemd naar een gitarist die Bouianov de dag voor de opnames van de track zag bij een concert en waarvan zijn vriendin zij dat hij op een action figure kid leek.

Voor in je playlist:
We blijven hier nog even hangen bij Action Figure Kid, want ook in je playlist mag deze track absoluut niet langer ontbreken. Het tempo ligt iets hoger dan op andere Raccoon Lagoon-nummers waardoor het een bepaalde spanning met zich meebrengt. Desondanks blijft het zwevende karakter waarnaar je zoekt in psychedelische muziek intact en word je hier langzaam maar zeker door opgeslokt. Om het plaatje compleet te maken is er ook nog een DIY-video bij het nummer gemaakt die de track perfect complimenteert.

Steuntje in de rug
Mocht je nu geen genoeg kunnen krijgen van Raccoon Lagoon, of gewoon helemaal weg zijn van die albumhoezen, check dan vooral zijn Bandcamp-pagina en toon hem wat liefde. Zo helpen we elkaar door deze barre tijden heen.