New Music

Dreamnoise-band Medicine Boy gaat uit elkaar met onderhuids kruipend duet Berlin Sky


27 mei 2020

André Leo en Lucy Kruger waren samen het dreamnoise-duo Medicine Boy. De twee psychrockers zorgden in de zomer van 2019 voor een schokkende verrassing door aan te kondigen dat hun muzikale wegen zullen gaan scheiden. In november van vorig jaar speelde Medicine Boy zijn laatste show. Nu brengt het stel via label Fuzz Club tóch nog even een gloednieuwe langspeler uit: Take Me With You When You Disappear. Daarop horen we single Berlin Sky als indrukwekkend laatste wapenfeit.

Berlin Sky is een mijmerend duet dat de neiging heeft onder de huid van de luisteraar te kruipen en wordt gezongen vanuit Berlijn, waar het stel enkele jaren geleden naartoe verhuisde vanuit hun moederstad Kaapstad. Die indruk wordt des te indringender met de wetenschap over de recente scheiding van het duo Medicine Boy. De aankondiging van het scheiden van de muzikale paden van de twee Zuid-Afrikanen was nogal een verrassing. Want nog geen twee jaar eerder waren ze verheugd dat ze konden tekenen bij Fuzz Club, waarmee ze de psychrock-langspeler Lower dropten, terwijl bij live shows en op sociale media hun toewijding in optima forma was.

Plannen voor de studio-opnames voor Take Me With You When You Disappear waren al bekend op het moment dat Medicine Boy aankondigde te zullen stoppen (om als individuen meer te kunnen groeien). De bezetting van Medicine Boy werd voor het maken van de nieuwe plaat en de laatste serie optredens zelfs nog uitgebreid met drummer Fred Sunesen.

Nu rest er bij het luisteren naar het nieuwe werk niets anders meer dan liefdevol terugblikken op een mooie tijd. Of bij het luisteren naar Berlin Sky te kijken naar de pakkende videoclip die geproduceerd werd door bevriend filmmaker Willem van den Heever.