New Music

Julianna Barwick brengt ons in vervoering met de betoverende ambient-single Inspirit


26 mei 2020

Vorig jaar kwam Julianna Barwick nog met de algoritmisch-geassisteerde EP Circumstance Synthesis, maar een nieuwe langspeler blijft ondertussen al vier jaar lang uit. Aan dit lange wachten komt nu dan eindelijk een einde: Healing Is A Miracle is vanaf 10 juli beschikbaar en de single Inspirit bezorgt ons alvast kippenvel.

Healing Is A Miracle is haar eerste album voor het label Ninja Tune en ontstond uit improvisatie met een vocale looping set. De muziek heeft een zekere oprechtheid, en dat is te horen. Barwick zegt hierover: “Het was emotioneel, want ik nam muziek op die gewoon vanuit het hart kwam en niet voor een opdracht of project was. Het bracht me een beetje in tranen.” Niet alleen zij, maar ook wij raken geĆ«motioneerd door deze lumineuze track. 

De rustgevende, etherische vocalen zijn al schitterend, maar de baslijn die rond de anderhalve minuut inzet geeft nog even dat extra emotionele zetje. Het vormt een perfecte begeleiding voor de bijpassende video, waarin we vanuit een vogelperspectief over een idyllisch kuststadje vliegen.


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Word-Lid-Banner-660x150.jpg