New Music

Luke Sital-Singh en Old Sea Brigade brengen met Call Me When You Land heerlijk voorproefje op gezamenlijke EP


25 mei 2020

Dat Luke Sital-Singh een fijn en helder folkgeluid kan produceren weten we sinds zijn albumdebuut The Fire Inside uit 2014. Ruim een jaar geleden leverde de in Los Angeles gevestigde Brit met A Golden State alweer zijn derde smaakvolle plaat af. Voor 2020 heeft Sital-Singh een interessante samenwerking met de Amerikaanse singer-songwriter Ben Cramer, alias Old Sea Brigade op de rol staan, en met Call Me When You Land levert het gloednieuwe gelegenheidsduo het eerste en veelbelovende voorproefje af.

Als Old Sea Brigade in 2017 een aantal keer als support-act optreedt voor Sital-Singh, ontmoeten de twee muzikanten elkaar in New York. Op zijn beurt heeft Sital-Singh dan een tournee als support-act voor Angus & Julia Stone in zijn agenda, waarvoor hij nog een tourmanager nodig heeft. Als Cramer deze rol op zich neemt, ontstaat er een hechte vriendschap. Dit leidt uiteindelijk ook tot een muzikale samenwerking, de EP All The Ways You Sing In The Dark.

Een prettige wisselwerking
De warme muziek van Old Sea Brigade, die vorig jaar debuteerde met het prachtige album Ode To A Friend, blijkt een heerlijke combi met de heldere muziek en het hoge stemgeluid van Sital-Singh. Call Me When You Land start met een kort, helder en akoestisch intro. Hierna nemen Sital-Singh en Cramer beurtelings het eerste en tweede couplet voor hun rekening, maar door zijn lichthese stemgeluid klinkt Cramer veel verder weg dan Sital-Singh, die met zijn bijna nasale stem de leiding neemt.

Na de eerste twee coupletten hoor je ook in de instrumentatie de separate invloeden van Sital-Singh en Old Sea Brigade. Zo blijven er heldere, akoestische klanken hoorbaar, maar deze mengen zich vlekkeloos met de galmende en echo├źnde elektrische gitaarklanken die verderop steeds meer van zich doen spreken. Doordat Sital-Singh wisselend de vocalen voor eigen rekening neemt en af en toe gebruikmaakt van backings, blijft de mix van verre en nabije klanken in stand, een prettige wisselwerking die ook in de tekst en de clip naar voren komt.

De EP All The Ways You Sing In The Dark zal naast Call Me When You Land nog drie andere nummers bevatten en verschijnt op 28 augustus.


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Word-Lid-Banner-660x150.jpg