New Music

TDI Radar: Mooneye trakteert op warme vocalen en nostalgie


6 maart 2019

Elke week stellen we je voor aan een band die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Onze radar draait weer op volle toeren en deze week tippen we de Belgische formatie Mooneye.

Achtergrond: Songwriter Michiel Libberecht begon als solist. Onder de naam Mickey Doyle speelde hij onder meer in Het Depot in Leuven, Democrazy in Gent en op Leffingeleuren. In 2017 deed hij mee aan de muzikale wedstrijd Jonge Wolven, waar hij als winnaar uit de bus kwam. Het werd tijd om het wat serieuzer aan te pakken: een volledige band, een nieuwe naam en een eerste EP. Dat kwam er allemaal in 2018 in de vorm van Mooneye en de gelijknamige EP.

Voor die EP trokken muzikanten de studio in met Pascal Deweze, die ook met Warhaus en Broken Glass Heroes werkte. Het resultaat werd een debuut dat zweeft tussen melancholie en folkpop. In 2019 kwam de band als een van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting uit de bus, de muziekwedstrijd waarbij het Belgische radiostation Studio Brussel op zoek gaat naar jonge beloftevolle acts. Daarmee treedt de band in de voetsporen van SONS, Portland en Tamino.

Samengevat: nostalgische vocalen en een warm muzikaal dekentje voor de koude (en minder koude) dagen.

Weetje: op Record Store Day (13 april) brengt de band zijn debuut-EP in gelimiteerde oplage uit op gekleurd vinyl.

Eentje voor de playlist: We hadden ons voorgenomen om hier telkens één nummer te tippen en daar hebben we bij het beluisteren van de EP toch wel even spijt van. Als we dan toch moeten kiezen, dan stellen we graag I Don’t Believe The Times Have Changed voor als toevoeging aan je playlist.

Het klinkt warm, nostalgisch en vooral niet te gecompliceerd. Let vooral even op de kleine details in de muziek en hoe die als het ware een filter over het nummer gooien, waardoor de stem van Libberecht nog meer tot zijn recht komt. Het is tevens de ideale kennismaking met de band en we willen je alvast waarschuwen, voor je het weet heb je deze alweer op repeat.

Voor fans van: We zien Mooneye graag in het rijtje met Beirut en The Bony King of Nowhere.

In je agenda: Op 5 april speelt de band in Rotterdam tijdens PopUp 010 en op 20 april speelt Mooneye met Camille Camille in Altstadt Eindhoven.