New Music

TDI Radar: lekker wegstuiven op de energieke postpunk van The Lounge Society


21 april 2021

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een act die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag is het de beurt aan The Lounge Society, een Britse postpunkband die het zichzelf onmogelijk maakt om aan onze Radar te ontsnappen.

Wie of wat is The Lounge Society?
Een jong kwartet aan buitenbeentjes uit Hebden Bridge vormt The Lounge Society, dat afgelopen jaar op spectaculaire wijze debuteerde met de single Generation Game. De band vestigde overigens direct het record van snelst verkochte single van het label Speedy Wunderground, waar de energieke postpunk van het viertal helemaal op zijn plek is.

Maar zoals je kunt verwachten van de meeste acts van het label van Dan Carey, is The Lounge Society niet voor één gat te vangen. Davey en co. zeggen ook gek te zijn op genres als disco en funk, wat zich laat horen op single Burn The Heather. Hoofddoel van de band is in ieder geval zichzelf niet te herhalen en steeds weer met een fris geluid te komen en dat is volgens onze redactie met de eerste drie wapenfeiten toch behoorlijk gelukt!

Voor fans van:
Dry Cleaning, Fontaines D.C. en Personal Trainer.

Fun fact:
Frontman Cameron Davey is niet bij alle geluidstechnici even populair: hoewel er naar eigen zeggen geen opzet in het spel is, krijgt de zanger het meer dan eens voor elkaar om tijdens de pittige liveshows van de band de microfoonstandaard omver te denderen. Voer voor de overige bandleden om hun vriend geregeld mee te kakken te zetten.

Voor in je playlist:
Debuutsingle Generation Game is misschien toch wel de lekkerste plaat uit het nog piepjonge oeuvre van de band uit Hebden Bridge. Met een speeltijd van ruim vijf minuten is het hoe dan ook het langste nummer, waarin de band zijn kenmerkende energieke spel even onderbreekt voor een perfect getimede tempowisseling, om vervolgens weer in stijl af te sluiten.

Steuntje in de rug:
Op 18 juni brengt de band zijn eerste EP uit, genaamd Silk For The Starving. Via de band zijn Linktree en de shop van Speedy Wunderground kun je deze EP alvast bestellen.