New Music

In première: fantaseren over volle dansvloeren met nieuwe single Hitte van Delore


23 april 2021

Delore maakt Nederlandstalige elektropop, schrijft en neemt zijn nieuwe werk op onder begeleiding van zijn coach Danny van Tiggele (onder meer Tousch). Vandaag brengt de band zijn tweede single van dit jaar uit: Hitte.

Een opzwepende track met een flirterige tekst, die je heel even terugbrengt naar een moment waarop je je zorgeloos door zweterige menigten kon bewegen op de dansvloer. Om nog wat meer te weten te komen over deze gloednieuwe single, spreken we zangeres Liza Bloem van Delore.

Waar gaat Hitte over?
“Over chemie tussen mensen en wat dat met je kan doen. Soms ontmoet je iemand op de dansvloer en draai je opeens in een soort spiraal met een vreemd, maar toch fijn gevoel dat je niet loslaat. Hitte gaat over meedraaien in die spiraal, maar ook over duidelijk uitspreken wat je voelt, in plaats van vaag doen.”

Zo’n flirt is vast herkenbaar voor veel mensen, maar het afgelopen jaar hebben we de dansvloer natuurlijk allemaal moeten missen.
“Dat klopt. We hopen luisteraars dan ook even mee te nemen naar de tijden waarin we nog zwetend in een stampvolle zaal konden dansen met zijn allen, tot de TL-lichten aangingen en je wel naar huis moest gaan.”

Wat hebben jullie het afgelopen jaar gedaan?
“We hebben veel geschreven in carrousel-vorm. Elk bandlid schreef of componeerde iets vanuit huis, vervolgens werd dat dan weer doorgestuurd en gingen we verder aan de slag met elkaars materiaal. Daar zijn verschillende nieuwe nummers uit ontstaan. Ik heb ook gezocht naar nieuwe impulsen om mezelf te blijven ontwikkelen en prikkelen tijdens het schrijven. Ik heb bijvoorbeeld een keer een lucifer aangestoken en het geluid daarvan opgenomen, om te gebruiken als sample. Dat is terug te horen in een van de singles die later dit jaar uitkomt. Zoiets had ik waarschijnlijk niet bedacht in de rush van onze ‘normale’ repetities.”

Jullie hebben ook meegedaan met het talentontwikkelingstraject Hit the North vorig jaar. Hoe was dat?
“Hit the North was voor ons echt een cadeautje in deze tijd. Mede hierdoor hebben we, ondanks alle dingen die niet meer konden, niet stilgezeten. We hebben verschillende online en offline bootcamps gedaan, waardoor we in contact kwamen met mensen uit de industrie. Dat was heel fijn. Onze coach Danny van Tiggele, hielp ons enorm door mee te denken, te luisteren en met ons te sparren tijdens repetities en videocalls.”

En jullie hebben nieuwe muziek opgenomen.
“Ja, we kregen van Hit the North meerdere keren de kans om nummers op te nemen. We hebben bijvoorbeeld samengewerkt met producer Martijn Groeneveld. Dat is zo goed bevallen, dat we graag vaker met hem willen samenwerken in de toekomst. Daarnaast hebben we op Vlieland en nummer mogen opnemen met Frans Hagenaars van Excelsior Recordings. Die opnames vormden de perfecte afsluiter van het traject. Er hing een fijne, ongedwongen sfeer en we hebben veel geleerd over verschillende manieren van inspelen en inzingen. Dat gaf ons veel energie.”

Wat hopen jullie in 2021 te kunnen doen?
“We hopen natuurlijk zo vaak mogelijk live te kunnen spelen. Het zou leuk zijn als we mee mogen doen aan Popronde. Dat lijkt ons de uitgelezen kans om te laten zien hoe wij ons hebben ontwikkeld en alle opgespaarde energie van het afgelopen jaar eruit te gooien. Het zou ook leuk zijn om weer het moment te kunnen ervaren wat we omschrijven in Hitte: lekker dansen in een stampvolle club na een show!”