New Music

In première: de wonderschone videoclip bij Palace Made Of Dreams, de nieuwe single van FRÉ


21 april 2021

Vandaag presenteren we je de videoclip bij de single Palace Made Of Dreams van de Duits-Nederlandse band FRÉ. Deze prachtige video in samenwerking met dans- en acrobatiekduo Marta & Kim is een kunstwerk op zich. Vergezeld door de kalme, melancholieke muziek zorgt de moderne dans voor een zeer rake combinatie.

Corona treft veel artiesten en zodoende ook de bandleden van FRÉ. De band was eind vorig jaar druk bezig met het schrijven, opnemen en experimenteren voor Palace Made Of Dreams. De bandleden stonden op het punt om een weekend lang gezamenlijk op te opnemen toen de tweede lockdown aangekondigd werd en die plannen in het water vielen. Hierna besloot de band in goede microfoons en audio-interfaces te investeren en ging er vanuit huis vol tegenaan, om de eindstreep te passeren met een nummer met 140 verschillende sporen. Geïnspireerd door artiesten als Sevdaliza, FKA Twigs en Billie Eilish wilde FRÉ iets creëren waar je na tien keer luisteren nog steeds nieuwe dingen in kunt ontdekken. 

Artistieke videoclip
Al deze sporen zorgen voor een muzikaal kunstwerk dat klopt en wordt vergezeld door een prachtige bijpassende videoclip die even sereen is. De clip was voor de band een droom die werkelijkheid werd. Frontvrouw Frederike Berendsen vertelt ons: “We wilden al lang samenwerken met Marta & Kim, maar ze waren pre-corona altijd heel druk of op tour in het buitenland. Nu zij ook aan huis gebonden waren, konden we eindelijk samen dit project vormgeven. De choreografie is gebaseerd op Engel, een stuk dat zij in 2018 hebben gemaakt. Samen met videograaf Paul Sixta hebben we in een aantal Zoom-sessies het concept vormgegeven. Voor mij was het belangrijk dat de videoclip draait om gelijkheid.”

Betekenisvolle teksten
Ook in de tekst vallen er na verschillende keren luisteren nog nieuwe dingen ontdekken. Palace Made Of Dreams is een variatie op traditionele sprookjes zoals Doornroosje, waarin de rol van de vrouw vaak óf een hulpeloze prinses is die gered moet worden door de prins óf een boze heks. In dit lied redt de prinses zichzelf en kiest haar eigen pad, zonder zich zorgen te maken over wat ‘de prins’ of de maatschappij daarvan vindt vertelt de band ons. Na deze release blijft FRÉ niet stilzitten en is de band tot het najaar bezig met het opnemen van twee singles en heeft het een EP in de steigers staan voor het eind van 2021.