New Music

TDI Radar: klassieke indierock in een modern jasje van de Texaanse muzikant Romulus Wolf


7 april 2021

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een act die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag is het de beurt aan Romulus Wolf, een Amerikaanse soloartiest uit El Paso, die al sinds zijn veertiende indierock maakt.

Wie of wat is Romulus Wolf?
Over deze jonge Texaan valt online niet veel te vinden, maar doet vooral wat hij het liefst wil: muziek maken en produceren. Wat we wel weten over deze mysterieuze cowboy, is dat hij al vanaf een jonge leeftijd bezeten is van muziek. Geïnspireerd door acts als Velvet Underground, The Cure en allerlei undergroundbands op Soundcloud, schrijft en produceert hij er al sinds zijn jeugd druk op los.

Hij maakt nummers die het best te beschrijven zijn als slepende, kalme muziek. De combinatie van een lage stem en prikkelende alternatieve en postpunk-gitaarriffjes zorgen voor een klassiek indiegevoel. Dat goed te horen op de nummers Brunette en Smoking Baby van zijn debuutalbum Girls Smell Fear. Zijn recentere tracks zoals de singles I Was On Molly But She Was On Me en Like It’s Sunday neigen echter meer richting psychedelische rock. Romulus Wolf is inmiddels vrij bekend in El Paso, hij deelde het podium met bands als No Vacation, Vansire en Boyo. Hieronder hoor je wat die ervaringen hem zoal op hebben geleverd.

Fun fact:
Romulus Wolf heeft naast het maken van muziek nog een hobby: het graveren van Zippo-aanstekers. Deze gegraveerde kunstwerkjes presenteert hij daarna vol trots op zijn Instagram. Er komen gegraveerde wolven, doodskoppen en andere objecten voorbij. Maar wat moet iemand met zoveel Zippo’s? Romulus Wolf geeft ze cadeau aan zijn fans via giveaways, om ze te bedanken voor hun support.

Voor fans van:
The Cure, Pity Party (Girls Club) en Meth Wax.

Voor in je playlist:
Het nummer dat echt in je playlist moet, is I Was On Molly But She Was On Me. Dit recente psychrock-werk van onze muzikale cowboy is een melancholieke plaat met scherpe gitaren, rustige drums en een lekker ritme. Het nummer blijft nog een tijdje in je hoofd zitten, zelfs nadat je je oortjes of koptelefoon afdoet.

Steuntje in de rug:
Romulus Wolf heeft (nog) geen Bandcamp, merch of speciale vinylplaten. Als je hem wilt steunen kun je dat het best doen door zijn muziek te kopen/luisteren via streamingdiensten, of hem te volgen via Instagram, waardoor je ook direct kans maakt op een Zippo.


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Banner-Magazine-25-660x246.png