New Music

In première: wie heeft The Real Tuesday Weld vermoord? Hoor het in de indienoir-whodunit Blood Knuckled and Dusted


6 april 2021

The Real Tuesday Weld is een ongebruikelijk clubje troubadours wiens Londense schaduw al ruim twee decennia over de wereld kruipt. De komende tijd mogen fans zich echter buigen over de ultieme indienoir-whodunit: wie heeft The Real Tuesday Weld vermoord?

De band stopt ermee en probeert die vraag de komende maanden te beantwoorden, maar niet zonder in stijl afscheid te nemen. Maar liefst drie albums zien in de tussentijd het levenslicht: Blood, Bone, en Dust. Dit afscheid in de vorm van een vinyl-trilogie begint met single Blood Knuckled & Dusted, waarvan de onheilspellende video vandaag bij The Daily Indie in première gaat.

De clip past bij het heengaan van het illustere jazznoir-elektrogezelschap, dat zich door de jaren heen hoorbaar en zichtbaar liet inspireren door Serge Gainsbourg, Twin Peaks en (al heeft de band zelf een hekel aan die vergelijking) Nick Cave. Fans van laatstgenoemde zullen dat zeker in het intro van de nieuwe track direct herkennen. In de video bij Blood, Knuckled & Dusted fantaseert de Franse zangeres Oriana Curls over het afwijzen, rouwen, en vermoorden van een ex-geliefde: we raken vanaf de eerste noot verwikkeld in een even verleidelijk als dodelijk psychodrama.

Samenwerkingen met (veer)krachtige vrouwen zijn The Real Tuesday Weld niet vreemd; de vorige single Don’t Get High No More vierde hier eveneens een première en werd geschreven en uitgevoerd samen met The Puppini Sisters. Ook het aankomende eerste album uit de trilogie bevat een aantal sterke verhalen voor, door en met femme fatales. Het komt 7 mei uit en je kunt ‘m hier pre-orderen.