New Music

Stephen Coates van The Real Tuesday Weld wordt niet meer high volgens zijn nieuwe single en dat is maar goed ook


7 januari 2019

The Real Tuesday Weld heeft in Nederland nog geen echte roem vergaard, maar in de undergroundscene in Engeland en – gek genoeg – Rusland des te meer. De band, die zijn muziek beschrijft als Antique Beat en klinkt als Gare du Nord on drugs, bracht onlangs zijn nieuwe single Don’t Get High No More uit.

Door de trouwe fanbase werd reikhalzend uitgekeken naar het eerste nieuwe materiaal in bijna vijf jaar. In 2014 kwam de laatste plaat I, Lucifer uit. De Londenaren van The Real Tuesday Weld stellen ons niet teleur: Don’t Get High No More is een heerlijke samenwerking met The Puppini Sisters die je in geluid meeneemt naar de jaren veertig en vijftig. Niet alleen de muzikale, maar ook de visuele stijl van geestesvader Stephen Coates is duidelijk zichtbaar in de video, met in de hoofdrol het typische cartoonfiguur met zwart pak en panamahoed.

Maar, hoe klinkt de eerste nieuwe muziek van deze electrojazz-helden? Zoals het The Real Tuesday Weld betaamt (de band is immers vernoemd naar een actrice uit de jaren vijftig), lekker retro. Klarinet is voor veel mensen waarschijnlijk niet echt rock-‘n-roll, maar The Real Tuesday Weld weet het instrument dansbaar te maken. Swinggirl-groep The Puppini Sisters brengt een heerlijk dromerige, maar opgewekte dosis vrouwelijkheid mee. You’re welcome.