New Music

Een positief vooruitzicht van Eades met de single Present In The Moment


3 april 2021

Punk geïnspireerde gitaarriffjes schieten je razendsnel om de oren bij Present In The Moment, de laatste single van Eades. De nieuwe plaat van de Britse postpunk-band is alvast een voorproefje van wat er te wachten staat op hun aankomende EP Abstract Education dat eind april uitkomt.

De nieuwe track is gebaseerd op een gesprek dat frontman Harry Jordan had met zijn vriendin op vakantie in Australië. Na een aantal weken geen muziek te hebben gemaakt, begon hij ontwenningsverschijnselen te vertonen waardoor hij volgens zijn vriendin niet volledig present in the moment was. Dit was genoeg inspiratie voor Jordan die dezelfde dag nog begon met het schrijven van het nummer. Het resultaat is een nummer met een strak, catchy ritme, een cowbell(!) en veel energie.

Bakken met ervaring
Muzikaal klopt alles bij Eades en dat mag ook wel. Met vier songwriters en twee producers, schrijft het erop los. In combinatie met de eigen Bam Bam Studio, zorgt dat voor de perfecte gelegenheid om nieuwe muziek te (blijven) schrijven. Ondertussen heeft de groep maar liefst vijfenveertig demo’s klaarliggen waarmee ze aan de slag kunnen. Eerst verschijnt op 30 april de nieuwe EP Abstract Education, we houden je op de hoogte!