New Music

TDI Radar: de fraai delicate indiesoul van Bad Honey als contrast bij de apocalyps


23 september 2020

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een band die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag stellen we je voor aan Bad Honey. Dit DIY-duo uit Londen gaat als een speer met fraaie, delicate lo-fi indiesoul als contrasterende soundtrack bij de apocalyps die 2020 tot nu toe is.

Wie of wat is Bad Honey?
Nee, niet Black Honey. En nee, ook niet de Bad Honey, rockband uit Seattle. En er schijnt nog een blues-coverband met dezelfde naam rond te lopen ergens in de provincie. Maar wij doelen hier echter op de piepjonge Londense jeugdvriendinnen Lydia Clowes en Teresa Origone. Het duo ging voorheen door het leven als LVNA, maar timmert dus sinds 2018 aan de weg onder de niet bijster originele naam Bad Honey.

Muzikaal is het wellicht ook niet súperorigineel: fijne, delicate lo-fi indiesoul waar ze wel vaker dol op zijn aan de andere kant van het Kanaal. Desondanks raken Clowes en Origone al een tijdje de juiste snaar bij zowel indiepop- als jazzliefhebbers in de UK, met hun dromerige, jazzy soul-vocalen, indietronica-beats met snufje shoegaze en aandoenlijke DIY-coverart. Getuige ook het niet misselijke cv: na het uitbrengen van EP Better In Time zette BBC Introducing de band op de Hot List for International Women’s Week 2019, er was support van BBC Radio 1 en 6 en Worldwide FM. Bad Honey speelde op Love Supreme, Jazz In The Round en Cheltenham Jazz Festival en deed de support van onder andere Little Simz.

Dankzij de DIY-mindset van Bad Honey staat het internet bovendien al vol met allerlei leuke en bijzondere wapenfeiten. De onderstaande livesessie is bijvoorbeeld 3D-binauraal opgenomen (luister hem met een goede koptelefoon). Begin dit jaar zat het duo in Wales in de studio voor een plaat toen de wereld in elkaar stortte. Er werd besloten om het momentum vast te houden door muziek zo snel mogelijk na het maken uit te brengen. Zo volgden de EP’s Awake Tonight en Pyjama Party. Vorige week bracht de band weer een nieuwe track uit: End Of The World.

Voor fans van:
Cults, Tennis en Washed Out.

Fun fact:
De toepasselijk genaamde EP Pyjama Party werd daadwerkelijk opgenomen in een slaapkamer tijdens de lockdown. De samenwerking met een rits gastartiesten die op de EP te horen zijn, verliep via Facetime. Visueel artieste Michele Stella maakte een geïllustreerde videoclip voor de gehele plaat, die hier te bekijken is.

Voor in je playlist:
Het duo kreeg de inspiratie voor zijn nieuwste track End Of The World rechtstreeks van de Netflix-serie The End Of The F***ing World, waarin twee verliefde tieners op de vlucht ongewild in allerlei grappige en schokkende situaties belanden. Het nummer gaat over opgroeien en een verjaardag tegen de backdrop van een opnieuw voorbij gevlogen jaar – meer 2020 dan dat gaat het niet worden.

Steuntje in de rug:
De eerdergenoemde EP Pyjama Party is gratis te downloaden op Bandcamp, maar alle donaties die de band daar binnenhaalt komen ten goede aan Women’s Aid. Deze organisatie zet zich in voor vrouwen die te maken hebben met huiselijk geweld – wat voor velen ter wereld tijdens de lockdown en corona-isolaties een nog groter probleem werd dan het al was.