New Music

Slowthai sleurt James Blake en Mount Kimbie de studio in voor knetterharde en subtiele Feel Away


21 september 2020

Van zo’n line-up word je vanzelf nieuwsgierig, maar je hebt eerlijk gezegd nog geen idee wat je kan verwachten en of een samenwerking als deze het werkt. Nou, werken doet deze single van Slowthai, James Blake en Mount Kimbie.

De opgefokte, Britse tongval van Slowthai gemengd met de fantasierijke sprookjesstem van Blake en de diepzinnige elektronica van Dom Maker (Mount Kimbie) die de productie voor zijn rekening neemt. De raps deinen op pianopartijen met een vervreemdend rimpeleffect, waar Slowthai alle ruimte krijgt en de beat pas na ruim een minuut in het nummer wordt gegooid. Terwijl er van alles knispert in de diepe productie van Maker, licht dit nummer de muzikaliteit van Slowthai uit, die zichzelf doorgaans als de luidste schreeuwer in de ruimte manifesteert. Met deze twee mannen aan zijn zijde, keert hij naar binnen en maakt zijn muziek minstens zoveel impact als op zijn beste en meest doorgesnoven tracks.

De video…
In de clip loopt het overigens compleet uit de hand en in de categorie ‘Vreemdste Video Van 2020’, neemt Slowthai de award zeker naar huis. Zo gaat hij in Feel Away met zijn zwangere vriendin naar het ziekenhuis, maar de rollen plots om worden gekeerd en hij ineens zwanger is en gaat bevallen. Ondertussen wordt zijn vriendin, die hij in de wachtkamer nog ten huwelijk vraagt, versierd door de dokter en niet veel later is ze met hem getrouwd en wordt de verloskamer omgetoverd tot een feestlocatie. Slowthai bevalt en verandert in een bruiloftstaart die gretig aangesneden wordt. Klinkt raar, maar is in de uitwerking nog raarder…!