New Music

TDI Radar: de excentrieke psychedelische pop van Emerson Snowe


24 april 2019

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een band die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag stellen we je voor aan Emerson Snowe. De Australische muzikant maakt psychedelische pop met een excentrieke inslag, die onder meer te zien is tijdens London Calling op zaterdag 25 mei.

Wil je deze afleveringen volgen en beluisteren? Check hem hieronder als podcast en abonneer je via een van onze kanalen.

Achtergrond: Emerson Snowe ken je misschien wel als Jarrod Mahon, de zanger en bassist van de Australische indie-rockband The Creases. Solo slaat de muzikant een donkerdere, autobiografische richting in. Het soloproject zag het levenslicht nadat Mahon besloot geen alcohol meer te drinken om zich beter te kunnen focussen op het artistieke proces, maar ook zijn eigen gevoelens en kwetsbaarheden.

Op Bandcamp waren heel wat EP’s te vinden met een grote gemene deler: de nummers werden snel geschreven om zo eerlijk mogelijk te blijven. “Het is makkelijk om telkens nieuwe lagen bij een nummer te creëren, ik voelde dat ik daarin vastzat en mij niet meer kon realiseren waar een nummer naartoe ging.” De eerlijkheid die Mahon als Emerson Snowe aan het licht stelt, heeft hem tot nu toe geen windeieren opgeleverd. Zo tourde hij met onder meer Ariel Pink, GUM en King Krule. Ook op invloedrijke showcasefestivals als SXSW en The Great Escape bleef de Australische muzikant niet onopgemerkt.

Samengevat: Psychedelische pop met een excentrieke inslag

Weetje: In twee maanden tijd maakte Emerson Snowe zo’n twintig EP’s, dagelijks schreef de Australiër een nummer in een half uur tijd. Zo ontstonden de eerste nummers die de muzikale richting voor Emerson Snowe zouden aangeven.

Eentje voor de playlist: We stellen graag de nieuwste single van Emerson Snowe voor als nieuwe toevoeging van je playlist. Human is een nummer vol bedrieglijk optimisme dat gekenmerkt wordt door een licht distorted akoestische gitaar en een verder relatief luchtige instrumentale partij.

I have these feelings in my head that I soon will wish my death. But I don’t want to let you all down‘, klinkt het op het nummer. Niet bepaald rooskleurig, maar laat dat nou net zijn wat de nummers zo krachtig maakt. Als Emerson Snowe is Jarrod Mahon ontzettend eerlijk en open over alles wat hem bezighoudt.

De videoclip is net zo excentriek als de verschijning van Jarrod Mahon. Met zijn kapotte gitaar – we denken namelijk niet dat je écht kan spelen op een gitaar met loszittende snaren – verschijnt de man in zo veel verschillende outfits dat we de tel kwijtgeraakt zijn.

Voor fans van: Ciggie Witch, Sweater Curse en het bandje dat we vorige week op onze radar kregen: Body Type.

In je agenda: Op 10 mei verschijnt Emerson Snowe zijn debuut-EP That’s Rock ‘n’ Roll via Liberation Records en op zaterdag 25 mei staat Snowe in Paradiso tijdens London Calling in Paradiso.