New Music

TDI Radar: waar lofi-garagerock en dreampop samenkomen ontdek je Body Type


17 april 2019

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een band die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag stellen we je voor aan Body Type, de vierkoppige band uit Sydney die lofi-garagerock en dreampop eigenhandig weer op de kaart zet.

Wil je deze afleveringen volgen en beluisteren? Check hem hieronder als podcast en abonneer je via een van onze kanalen.

Achtergrond: Dat de Australische muziekscene booming is, is allang geen geheim meer. Genoeg getalenteerde muzikanten down under en ook de girlband Body Type voegen we maar wat graag aan dat lijstje toe. Bij het ontstaan van de band in 2016, had het viertal relatief weinig ervaring. Daar kwam snel verandering in toen Body Type het voorprogramma mocht verzorgen voor onder meer Big Thief en Rolling Blackouts Coastal Fever.

Uit nachtelijke jamsessies en improvisaties ontstond wat we nu kennen als Body Type. Heerlijke lofi-garagerock met een hoog dreampop-gehalte. En alsof dat niet genoeg is, maakt het Australische viertal er ook een persoonlijke missie van om girlbands weer op de kaart te zetten. Een dream team – zo lijkt het wel – dat vecht voor vrouwelijke representatie in de muziekwereld, meer 2019 kun je het momenteel niet vinden.

Samengevat: frisse, lofi-garagerock meets dream-pop.

Weetje: Body Type is het eerste serieuze muzikale project voor het viertal.

Eentje voor de playlist: Deze week vullen we je playlist graag aan met Free To Air, de nieuwste single van Body Type. De fijne gitaarrifjes blijven lang nazinderen en een stuwende drumpartij houdt het tempo er goed in. Free To Air gaat over die oude buurman wiens leven zich volledig voor de tv in de woonkamer afspeelt. De absurde videoclip krijg je er gratis en voor niets bij, maar is wel het kijken waard!

De video doet een beetje denken aan faceswap-filters, maar als dat nog niet gek genoeg is, moet je gewoon even wachten. Voor je het weet worden vingers ingeruild voor worstjes en wortels die de gitaarpartijen voor hun rekening nemen. We voelen een do not try this at home-teken aankomen, maar wie zijn wij om te zeggen dat je de worstjes niet mag verpesten door er je vingers in te steken.

Voor fans van: Hou je van de lofi-garagerock van bands als Press Club, Hinds en Phantastic Ferniture, dan is Body Type ongetwijfeld de perfecte aanvulling op je muziekcollectie.

In je agenda: EP2 verschijnt op 3 mei en op 24 mei staat de Australische band in Amsterdam op het London Calling Festival.